Izvor: happybsc
08.02.2021 u 09:35
0

ĆALE DELI LEKCIJE MLADIMA Ugledajte sa na njega, osvajača 11 najviših vrhova na svetu (VIDEO)

Kada Španac Karlos Soria (81) izađe iz kuće kako bi trenirao u planinama nedaleko od Madrida, nošenje zaštitne maske ga podsjeća na period koji je proveo u Himalajima.

NE PROPUSTITE

DANAS U SPECIJALNOM SUDU: Presuda optuženom za pranje Šarićevih para

VODENIM TOPOVIMA NA LJUDE: Hiljade demonstranata na protestu protiv vojnog udara (FOTO)

KOLEKTIVNI IMUNITET VEĆ NA PROLEĆE? Srbija vakcinisala više od pola miliona ljudi

KORONA HARA NA JUGU SRBIJE: Vranje među gradovima sa najviše novih slučajeva

ODLIČAN POČETAK SRBA U MELBURNU: Prva Gren slem pobeda za Ninu, Kecmanović u drugom kolu

Soria trenutno nosi masku zbog pandemije koronavirusa, ali očekuje da će ponovo iskusiti redak vazduh Himalaja ovog proleća jer planira da se popne na planinu Dhaulagiri u Nepalu.

Osim toga, on se nada da će na jesen osvojiti vrh Šišapangma u Tibetu, a ako bude uspešan u oba poduhvata, postaće najstarija osoba koja je osvojila 14 najviših vrhova sveta. Carlos je rođen u Avili severoistočno od Madrida, a ceo život se bavi penjanjem. U protekle dve decenije ispisuje rekorde zbog kojih se smatra istinskim unikatom. Španac se popeo na 11 od 14 najviših vrhova sveta otkako je napunio 60 godine. Kratko je bio najstarija osoba koja se s punih 62 godine popela na Mont Everest, a do 70. godine je kompletirao uspone na najviše vrhove svih sedam kontinenata.

PROČITAJTE JOŠ

HAOS NA HAITIJU! Predsednik tvrdi: Hteli da me ubiju! Uhapšeno 20 ljudi

SPEKTAKULARNI 55. SUPERBOUL: Titula za Tampa Bej, sedmi Brejdijev trofej (VIDEO)

VREMENSKA PROGNOZA: Danas pretežno oblačno i malo hladnije

– Najviše sam ponosan što nikada nisam imao velikih problema sa smrzotinama i što nikada nije došlo do spasavanja. Uvek sam uspevao da se popnem do vrha i siđem potpuno sam – izjavio je Karlos.

On se nadao da će kompletirati svih 14 vrhova prošle godine, ali planove mu je pokvarila pandemija koronavirusa. Kada se popne na dva planirana vrha, odaće počast žrtvama koronavirusa.

On se trenutno priprema u planinskom lancu Siera de Guadarama nedaleko od Madrida, a kod kuće je napravio improviziranu teretanu u kojoj ima tegove, stacionarni bicikl, mali zid za penjanje i drugo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter