Izvor: happy BSC Portal/Objektiv.rs
26.11.2023 u 13:56
0

KADA JE ZABRANJENO PRAVITI SVADBU: Poštujte ova pravila

Venčanje se ne vrši na Vaskrs, niti svetle sedmice.

Kada će se venčanje održati ne zavisi isključivo od mladenaca, već i od brojnih faktora, kao na primer kada je izabrana sala za venčanja raspoloživa.

Takođe, oni koji se pridržavaju običaja Srpske pravoslavne crkve vode se i sledećom praksom koja se odnosi na to kada je zabranjeno pravljene svadbi.

Pixabay

Vreme venčanja Crkvena zapovest hrišćanima zabranjuje pravljenje svadbe uz post.

Jer, zbog svadbene gozbe, koja je redovno mrsna, pravi se javna sablazan i greh. Takođe, venčanje i svadba se ne vrše u sredu i petak, na Krstovdan 18. januara, Usekovanje 11. septembra i Krstovdan 27. septembra.

MOŽE LI SE UMRETI OD SMEHA: Ima li istine u čuvenom izrazu

Venčanje se ne vrši na Vaskrs, niti svetle sedmice, jer tada su svečani dani koji su posvećeni slavnom Hristovom vaskrsenju, i nikakvo drugo slavlje nije primereno tim danima, navodi se na sajtu Pravoslavnik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter