Izvor: Alo
01.11.2023 u 12:40
0

KAKO DA SE REŠITE SMRDIBUBA? Jednu stvar nikako nemojte činiti

Kako se rešiti smrdibuba?

Nemojte je ni na koji način ubijati i plašiti, jer kada se osete ugroženo, smrdljive bube emituju odvratan miris.

U hladnim danima smrdljive bube traže topla i suva mesta, pa ulaze u naše domove da se sakriju od hladnoće i prežive zimu. U kuće i stanove ulaze kroz pukotine na fasadi ili u bilo kom prostoru koji nije dobro izolovan, pa prvo što treba da uradite da sprečite da uđu u vaš dom jeste da popravite eventualna spoljna oštećenja.

Baštovani znaju trik sa rastvorom sode bikarbone u vodi, kojim prskaju biljke, a ljudi veruju da smrdljive bube beže od mirisa belog luka i nane, pa ove namirnice treba stavljati blizu ulaznih vrata, prozora i drugih mesta.

Druga, a možda i bolja opcija je da u vodu sipate nekoliko kapi esencijalnog ulja mente i spolja poprskate prozore, ulazna i balkonska vrata. Nemojte je ni na koji način ubijati i plašiti, jer kada se osete ugroženo, smrdljive bube emituju odvratan miris. Ne dirajte ih rukama, već uzmite papir ili rukavice, nežno ih uhvatite i izbacite.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter