Izvor: mondo
16.04.2024 u 20:45
0

OTKRIVENA TAJNA FRANCUSKOG PARADOKSA! Zdraviji od ostalih i žive duže, a puše, piju i jedu masnu hranu

Kako je moguće da su Francuzi ispred mnogih nacija kada je zdravlje u pitanju, a poznato je da njihov način života i nije toliko zdrav? Stručnjaci kažu da imaju iznenađujuću tajnu.

Francuzi su zdraviji od Amerikanaca, ali su i ispred ostalih nacija u ovoj trci. Mnogi od nas ovu zemlju povezuju sa slatkišima, belim hlebom, puterom, vinom i sirom. Francuzi se smatraju pravim sladokuscima koji vole da se prepuste hedonizmu, a mnogi od njih i dalje puše. Kako je moguće da imaju dobru statistiku kada je zdravlje u pitanju? Imaju iznenađujuću tajnu, a stručnjaci ovo nazivaju francuskim paradoksom.

Puše mnogo, ne računaju koliko masnog sira jedu, piju vino, a u tanjirima im je uglavnom beli hleb. Kako sami Francuzi objašnjavaju, hrana je jedna od najvažnijih tema razgovora i za to postoji važan razlog. Za njih je svaki obrok razlog za slavlje, razgovor i razmenu iskustava. Prirodno je da tokom društvenih okupljanja ili ćaskanja na poslu sa kolegama razgovaraju o novoj prodavnici povrća ili savršenoj šunki koja može da se nađe na lokalnoj pijaci. Francuzi uvek imaju svoja mišljenja o tome šta jedu i vole da ih dele! Kupuju kvalitetne proizvode i obraćaju veliku pažnju na način pripreme jela.

 

NAJVEĆI BRODOLOM IKAD: Na današnji dan potonuo TITANIK

 

Druga činjenica na koju vredi obratiti pažnju jesu francuske prodavnice, pa čak i supermarketi. U njima postoji mnogo manje pakovanja gotove hrane. Mnogi Amerikanci koji dolaze u Francusku budu šokirani nedostatkom izbora u rafovima sa smrznutom hranom. To je zato što Francuzi sami kuvaju obroke i ne kupuju prerađenu hranu. I ovo je verovatno ključ uspeha. Francuzi cene prednost kuvanja.

Sama priprema obroka jedna je od najčešće ponavljanih preporuka za ishranu. Domaće jelo je mnogo zdravije od kupljenih i gotovih obroka. Iako Francuzi ne nameravaju da se ograničavaju i rado posežu za proizvodima koje mnogi dijetetičari ne bi dozvolili (masni sir, beli hleb ili meso), oni imaju potpuno drugačiji pristup hrani. Stručnjaci kažu da možemo da im zavidimo na njihovom odnosu prema hrani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter