Izvor: Informer
24.02.2024 u 21:07
0

OVO JE NAJSTARIJA OSOBA NA SVETU! Nećete verovati koje je godište VIDEO

Marija Branjas Morera je trenutno najstarija osoba na planeti – ima 116 godina i 338 dana.

Prosečan životni vek od 2022. je 79,05 godina. Ali, ako želite da živite duže potrebno je da, osim dobre genetike, imate pozitivan stav prema životu i zdrave navike.

Nekim ljudima na svetu uspelo je da premaše sto godina. Početkom februara Pixsell je objavio spisak sto najdugovečnijih ljudi na svetu.


Trenutno najstarija osoba na svetu je Špankinja Marija Branias Morera, koja ima 116 godina i 338 dana.

Rođena je 4. marta 1907. godine i preživela Prvi i Drugi svetski rat, kao i Španski građanski rat. Pre tri godine je preležala i koronu, a imala je samo blaže simptome.

Marija već dve decenije živi u staračkom domu na severu Španije. Njena nećaka, koja je povremeno posećuje, kaže da je Marija uvek elegantna, pozitivna i sređena, sa obaveznom ešarpom oko vrata.

Dodaje i da Marija ima dosta energije i da ne dozvoljava da je nešto uznemirava. Ona je aktivna i na društvenim mrežama i trudi se da razume i koristi internet.

Druga najstarija osoba na svijetu je Amerikanka Idit Sesarli, koja je nešto mlađa od Marije i ima 116 godina i 13 dana. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter