Izvor: Happy BSC Portal/Magazin.novosti.rs
04.12.2023 u 19:22
0

PRIMENITE OVIH DESET ZLATNIH PRAVILA: Mogu vam pomoći da budete srećni

Prema mišljenju psihologa postoji deset zlatnih pravila koja vam mogu pomoći da budete zadovoljniji sobom.

Psiholozi tvrde da postoji deset zlatnih pravila koja vam mogu pomoći da budete srećniji.

Sreća ne dolazi sama od sebe. Potrebno je pronaći plodno tlo da ona raste, a poštujući nekoliko osnovnih pravila u životu, možemo postaviti temelje za istinski srećan život.

Ovo su zlatna pravila koja mogu doneti sreću, prema psiholozima:

1. Brinite samo o stvarima koje možete promeniti

Dajte sve od sebe i prihvatite činjenicu da ne možete sve da kontrolišete!

2. Budite proaktivni, a ne reaktivni

Ako vas nešto muči, pozabavite se time. Ne žalite se na to. Reaktivnost je oblik pasivno agresivnog ponašanja, koji vam nikada ne pomaže da bilo šta rešite. Čineći to, poričete svoju sposobnost da se nosite sa problemima, što može povećati osećaj bespomoćnosti.

Pixabay

3. Tražite sreću u kontaktu sa prirodom

Kontakt sa prirodom i životinjama čini ljude srećnim. Čak i najmanje stvari, poput stavljanja biljaka i cveća u vaš dom, mogu napraviti razliku.

4. Sreća komunikacije

Svima nam je potrebna ljudska interakcija, ali takođe moramo biti dostupni za to. Budite deo grupe, ne zaboravite da se nasmejete i pokažete interesovanje za nešto ili nekoga.

5. Shvatite da su male stvari zapravo najvažnije

Poznate „male radosti“ života mogu biti različite za svakoga, ali da bismo shvatili njihov puni uticaj moramo ih prepoznati.

6. Osećaj „pripadanja“

Ljudi treba da pripadaju nečemu, da se osećaju delom nečeg većeg. To može biti vaša porodica, prijatelji, kolege, volonterska grupa, itd. Biti deo zajednice je dobro za nas i daje smisao našem životu.

7. Sreća zahvalnosti

Budite zahvalni za ono što imate. Biti zahvalni za ono što imamo i prepoznati ih je dobro za naše mentalno zdravlje i čini nas srećnijima.

8. Pratite svoju izloženost na društvenim mrežama i vestima

Pokazalo se da prekomerna izloženost društvenim mrežama i vestima značajno povećava nivo stresa i smanjuje sreću.

9. Vodite računa o sebi

Ako stavite pogrešno gorivo u automobil, neće raditi. Isto važi i za ljude. Vodite računa o ishrani, odmarajte se, vežbajte i radite stvari koje vas zadovoljavaju i izmame osmeh.

PRIVUCITE LJUBAV I SREĆU U VAŠ DOM: Ovo su datumi kada treba da okitite jelku

10. Budite ljubazni prema sebi i onima oko vas

„Utišajte“ taj osuđujući glas u svojoj glavi koji vas sabotira. Umesto toga, „pojačajte“ glas brige, ohrabrenja i ljubaznosti. Razmislite o tome kako biste razgovarali sa prijateljem, voljenom osobom ili malim detetom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter