Izvor: BSC HAPPY/INFORMER
22.01.2024 u 19:59
0

SVET NA NOGAMA! Ovi veštački sateliti nisu sa Zemlje, Vašington sve zna!

Švedska istraživačica Beatriz Viljaroel i međunarodni tim naučnika pronašli su na fotografijama zvezdanog neba sačuvanim iz 1950 misteriozne objekte koji bi mogli da se nalaze u neposrednoj blizini Sunčevog sistema. Ovo je objavio The Guardian.

Viljaroel traži objekte koji podsećaju na veštačke satelite na starim astronomskim fotografijama. Imaju zajedničke osobine koje nisu tipične za druga nebeska tela: iznenada se pojavljuju, sjajno svetle i prebrzo nestaju. Smatra se da ih ne bi trebalo da budu na fotografijama zvezdanog neba snimljenim pre 1957. godine, kada je lansirana prva letelica, ali su tu i, kako smatra istraživač, potrebno im je objašnjenje.

Viljaroelovo najnovije istraživanje, objavljeno u decembarskom izdanju naučnog časopisa Monthli Notices of the Roial Astronomical Societi, opisuje tri svetla objekta koje je fotografisala Opservatorija Palomar 19. jula 1952. godine. Nalazili su se na udaljenosti od 10 lučnih sekundi i nestali u roku od 50 minuta.

NAUČNICI UTVRDILI: Evo šta se krije iza cele priče o „vanzemaljskim mumijama“

U članku se razmatraju dve verzije koje objašnjavaju njihov izgled. Pod pretpostavkom da su ovo tri nezavisna objekta, oni bi morali da budu udaljeni manje od dve svetlosne godine i verovatno unutar unutrašnjeg Sunčevog sistema ili čak u Zemljinoj orbiti. Prema drugoj verziji, na fotografijama je izobličen kratkotrajni bljesak svetlosti usled prelamanja zraka od masivnog objekta, koji je završio između njega i Zemlje i služio kao gravitaciono sočivo. Uzrok bljeska i priroda ovog gravitacionog sočiva su nepoznati.

Gardijan napominje da je datum kada su slike snimljene dobro poznat ljubiteljima ufologije. Dana 19. jula 1952. godine, nekoliko neidentifikovanih objekata primećeno je na nebu iznad Vašingtona, uključujući Belu kuću i Kapitol. Slučaj je bio naširoko objavljen u američkoj štampi. Ponovljena viđenja nedelju dana kasnije izazvala su zabrinutost američkog predsednika Harija Trumana i CIA .

Drugi Viljaroelov rad opisuje devet izvora svetlosti snimljenih na fotografijama zvezdanog neba u aprilu 1950. godine. Pojavili su se i nestali u roku od 30 minuta.

Mislim da je potraga za takvim (u blizini) vanzemaljskim objektima veoma važna jer (astronomska) zajednica prvenstveno traži objekte koji su veoma, veoma udaljeni. Mislim da je vreme da probam nešto novo

Ranije je objavljeno da je Pentagon pokrenuo novu veb stranicu posvećenu NLO-ima. Prema rečima predstavnika odeljenja, tamo će svi moći da vide fotografije i video zapise NLO sa kojih je skinuta oznaka tajnosti, uz komentare stručnjaka iz Odeljenja za proučavanje svih vrsta anomalija (AARO).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter