Izvor: Happy BSC Portal/Kurir.rs
01.12.2023 u 19:14
0

ZMIJE SE POJAVILE U CRKVI SVETOG PETRA I PAVLA: „Uvek dolaze u isto vreme, meštani veruju da je to ZNAK“

U crkvi Svetog Petra i Pavla u Ražnju opet su došle zmije, a ovaj put, kao i obično, intervenisao je Vladica Stanković, najpoznatiji hvatač zmija u celoj Srbiji.

Ne postoji mesto gde Vladica nije nalazio gmizavce, od kućnog praga, krova i zamrzivača, pa čak i u crkvi.

– Ukupno je bilo sedam zmija, a interesantno je da ovo nije prvi put da se zmije pojavljuju u ovoj crkvi, to se i ranije dešavalo, a uvek dođu otprilike u ovo vreme. Meštani smatraju da je to blagoslov, poznat je i slučaj iz Grčke gde se na Kefaloniji u jednom selu na praznik Uspenja Presvete Bogorodice pojavljuju zmije u crkvi, vernici ih zovu svetim zmijama – ispričao je Vladica Stanković.

Ovoga puta srpski hvatač zmija uhvatio je mladunce belouške, koje su bile potpuno bezopasne.

pixabay

„Pozvali su me iz crkve samo da vidimo da li je sve u redu i da li su otrovne, naravno bile su potpuno bezopasne, pa sam ih ja odmah i pustio“, naveo je sagovornik.

On podseća da zmije u crkvi nisu nesvakidašnjica, te da se one i svake godine 15. avgusta pojavljuju u jednom selu na Kefaloniju, uvek na istom mestu – kod zvonika i u samoj crkvi.

Svake godine se 15. avgusta u Markopulu na Kefaloniji na Veliku Gospojinu pojavljuju zmije u crkvi. Zmije se pojavljuju uvek na istom mestu – kod zvonika i u samoj crkvi.

Zmije se zovu “agiofida”, što u bukvalnom prevodu znači “svete zmije”. Mogu da dostignu dužinu do tri metra i potpuno su pitome i bezopasne po ljude. Naime, iako spadaju u otrovnice, položaj njihovih očnjaka je takav da teško mogu da ujedu čoveka.

Podsetimo, tokom višegodišnjeg iskustva Vladica je pokazao da se ne libi da uhvati bilo koju zmiju, a nema mesta u Srbiji gde ih nije nalazio i imao intervencije.

„BUBAŠVABE GMIŽU PO MENI“: Momak zapanjio svet sa štrokavom sobom

Zmija se ne treba plašiti, kazao je ranije Vladica, ali bi trebalo uvek biti na oprezu.

– Sve zmije se zimi zavlače u kanale, šahte i bunare, pragove, motore automobila jer traže mesto gde u hibernaciji temperatura neće biti ispod nule. Kada je temperatura ispod nule one uginu, tato im je potrebno toplo skrovište – kazao je Stanković ranije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter