Izvor: TELEGRAF
29.10.2023 u 12:01
0

ZNATE LI ZA DUŽI BRAK? Milan i Damjanka ljubav gradili davno, najradosnije sećanje im iz 1952. godine

Oduvek živeli skromno, imaju poruku za buduće parove

Milan i Damjanka Antonijević iz Banatskog Brestovca kod Pančeva slave redak jubilej, 73 godine braka. Venčali su se u oktobru 1950. godine i od tada, kako kažu, vredno stvaraju zajedničku sreću negujući brak ispunjen ljubavlju i poštovanjem.

Milan Antonijević imao je 17 godina kada se oženio, a njegova supruga Damjanka 19. Bili su mladi i nezreli, kažu, ali su se voleli. Odrastali su i sazrevali zajedno dogovarali se oko svega, uvažavali jedno drugo i zato sada posle 73 godine zajedničkog života mogu da potvrde da su imali dobar brak.

„Bili smo jedno prema drugom veoma korektni, a to je jako važno da se partneri dobro razumeju, da podržavaju jedno drugo. Najveća radost je bila kada smo dobili prvo dete, to je bilo 1952. godine, dobili smo ćerkicu, pa onda posle godinu i po drugu. To su naše najveće radosti koje čovek može da doživi“, rekao je Milan za RTV.

Živeli su skromno, bez velikih prohteva, a njihova poruka mlađim generacijama je da ne budu previše zahtevni prema partneru, da neguju lepu reč i dogovor ukoliko žele skladan i dug brak.

„Da poštuju jedno drugo i da budu dobri jedno prema drugom. Da se dogovaraju i kažu ovo treba i ovo ne treba, jedno isto da pričaju. Lepo smo živeli uglavnom, nekad se i posvađamo, posle bude još lepše, pomirimo se i idemo dalje“, kaže Damjanka.

„Smatram da je najvažnije za održanje braka da poštuju jedno drugo, da budu zadovoljni onim što imaju, da ne žele u životu nikad ono što ne mogu dobiti, ali se treba boriti za to da imaš više“, potvrdio je Milan.

Milan i Damjanka su od početka ove godine u Gerontološkom centru Pančevo gde provode vreme u druženju i raznovrsnim aktivnostima. Zadovoljni su, dani su im zanimljivi, a što je najvažnije imaju jedno drugo, kažu sa nežnošću i osmehom koji su sačuvali i posle više od sedam decenija zajedničkog života.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter