Izvor: SK
10.12.2023 u 21:57
0

BIĆU SLEDEĆI: Arnaldi hoće da bude kao Đoković, bukvalno

- Ja sam mali Đoković! – uzviknuo je Mateo Arnaldi pre nekoliko meseci. I potom postao član šampionske reprezentacije Dejvis kupa.

Veliki je uspeh postigao 22-godišnji Italijan, ali od svog koncepta ponašanja i ambicija ne odustaje.

– Đoković je, u skladu sa mogućnostima, i na terenu i van njega Mateov uzor – kaže trener 44. tenisera sveta Alesandro Petrone.

Posle sjajne sezone u kojoj je sa 134. mesta ATP liste na početku godine napredovao za 90 pozicija, Arnaldi ima sve razloge da bude prezadovoljan.

– Glavni cilj u ovoj sezoni je bio da Mateo stekne što više iskustva na vrhunskom nivou. Bilo je važno i da psihološki napreduje i za to smo koristili usluge sportskog psihologa Italijanske teniske federacije – dodaje Petrone.

Kao i njegov uzor iz Srbije, Arnaldi je raznovrstan igrač.

Nema gotovo nijednu slabu tačku, ali mora da popravi konsistentnost bekhenda. Mora i da bude strpljiviji jer on nije teniser koji poene dobija posle jednog ili dva udarca. U pauzi ćemo raditi i na servisu kako bi mogao da osvaja više lakih poena.

Ulazak u prvih 50 nije dovoljan ovom sjajnom Italijanu.

– On ima mnogo veće ciljeve, ali je i dalje veoma skroman.

Kruna ove sezone za Arnaldija je sigurno sjajna pobeda protiv Alekseja Popirina u finalu Dejvis kupa u Malagi. Taj poen je maksimalno približio Italiju Salatari, jer je Janik Siner u sledećoj partiji bio favorit protiv Aleksa de Minora. Da je Arnaldi izgubio, odluka bi pala u dublu, a tu su Australijanci bili favoriti.

Ako na ATP turnirima u ovoj godini nije imao neke ekstra uspehe, ključ njegovog uspona na svetskoj listi bili su čelindžeri. Osvojio je tri titule. Najveću pobedu je zabeležio na mastersu u Madridu protiv Kaspera Ruda, tada četvrtog na svetu.

A koliko Arnaldi brzo napreduje, vidi se iz sledećih podataka – u 2020. je ušao u prvih 1.000, u 2021. u prvih 500, u 2022. u prvih 200 i ove godine u prvih 100. Šta li će biti u 2024?

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter