Izvor: RT
02.10.2023 u 11:34
1

DA LI ĆE POMUTITI VANVREMENSKI USPEH NOLETA? ALKARAZ u POHODU DA SPREČI ĐOKOVIĆA DA OSTVARI 400. NEDELJU NA TRONU SVETA

Novak Đoković je u ponedeljak započeo 393. sedmicu na vrhu ATP liste, iako zvanična lista ovog puta nije objavljena. Razlog za to je trajanje turnira u Pekingu, koji će tokom nedelje biti okončan. No, pitanje koje se iz sedmice u sedmicu sve glasnije čuje glasi: Šta je potrebno Novaku Đokoviću da stigne do 400. nedelje na čelu svetskog tenisa?"

Posle osvojenog Ju-Es opena i grend slem skora 27-1 u 2023. godini, Srbin je otišao na zasluženi odmor u trajanju od mesec i po dana i neće se vraćati na teren pre samog početka novembra. Ali hoće li u međuvremenu uspeti da očuva poziciju „broj jedan“ i kako Karlos Alkaraz može da drugu godinu zaredom okonča ispred Noleta?

Da bi Novak dočekao 400. ponedeljak kao najbolji teniser sveta, biće mu neophodno da 2023. godinu okonča na toj poziciji. Razlog leži u prostoj činjenici da bi nezamislivi jubilej najranije mogao da dočeka 20. novembra.

Ko je bolji, Đoković ili Alkaraz? Bartoli je glas razuma: „Jedan osvojio tri, drugi jedan grend slem“

To je dan nakon završetka Završnog mastersa u Torinu, poslednjeg ATP turnira u godini, na kom će učestvovati osmorica najboljih igrača sveta.

Ipak, do tada će Đoković odigrati samo dva turnira, a Alkaraz čak pet. Povod za brigu su i različite situacije u kojima se Srbin i Španac nalaze – Nole je briljirao u finišu 2022. i braniće veliki broj bodova, Karlitos nije igrao zbog povrede i može lako da se vrati na tron.

Već sada je jasno da će Novak godinu završiti sa manje bodova nego što zvanično ima na ATP listi. Trenutno to je 11.795 bodova, ali on će prvo izgubiti 250 bodova koje je osvojio titulom u Tel Avivu, a onda nedelju dana kasnije i 500 bodova zaslužene titulom u Astani pre 12 meseci.

To je već 750 bodova manje, a na mastersu u Parizu i Završnom mastersu u Torinu može da stigne samo do 400 novih bodova – i to ako osvoji Pariz (prošle godine igrao finale) i osvoji Torino bez ijednog poraza (to je učinio i prošle godine). Takav scenario nije baš jednostavan za pretvoriti u realnost.

Novakov maksimum, dakle, na kraju 2023. godine iznosi 11.445 bodova, i to pod uslovom da po povratku na teren bez poraza osvoji dva izuzetno jaka turnira.

Kako Alkaraz može da prestigne Novaka?

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “DA LI ĆE POMUTITI VANVREMENSKI USPEH NOLETA? ALKARAZ u POHODU DA SPREČI ĐOKOVIĆA DA OSTVARI 400. NEDELJU NA TRONU SVETA”

  1. Ništa mu neće pomutiti pobedu , bilo nad kim, da bi ostvari nešto što niko neće za sledećih eto na primer 30 a možda i više godina , dobili su svi zadatak pa da vidimo.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter