Izvor: Alo.rs
21.08.2020 u 07:36
0

DELIJE ČEKA MINSKO POLJE! PRLJAV PLAN ALBANSKIH EKSTREMISTA: OVK sprema haos u Tirani

„Prema informacijama koje imam, u Prištini se već mobilišu provokatori s ciljem da izazovu incidente i da 25. avgusta oko stadiona naprave performans sa separatističkim porukama. Naše igrače na terenu čeka minsko polje!“

„Prema informacijama koje imam, u Prištini se već mobilišu provokatori s ciljem da izazovu incidente i da 25. avgusta oko stadiona naprave performans sa separatističkim porukama. Naše igrače na terenu čeka minsko polje!“

Bez obzira na to što će se utakmica Tirana – Crvena zvezda 25. avgusta igrati bez prisustva publike, srpski klub u albanskoj prestonici očekuje minsko polje!

Haradinaj, Tači i Veselji su spremni da igračima Tirane plate kako bi na terenu polomili nogu nekom igraču Zvezde!

Ovim rečima u razgovoru za medije meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona najavljuje Božidar Spasić, bivši pripadnik Državne bezbednosti, koji raspolaže dramatičnim informacijama i želi da na vreme upozori na provokacije ekstremista sa Kosova.

– Odmah po saznanju da u Tiranu dolazi Crvena zvezda, pripadnici nekadašnjeg OVK su počeli sa mobilizacijom svojih nekadašnjih pripadnika i mlađih sledbenika. I nema sumnje da će tog dana na teritoriju Albanije ubaciti svoje snage kako bi usred teških pregovora o sudbini Kosova i Metohije napravili haos, čak i izazvali nasilje sa tamošnjom policijom.

Vlastima u Albaniji incidenti svakako nisu u interesu, s obzirom na to da bi njihov predstavnik i pre početka meča automatski mogao da bude eliminisan i kažnjen, ali je zato ovo idealna prilika za politički performans ekstremista iz Prištine i predstavljanje njihovih separatističkih ideja – kaže Spasić.

Vlasti u Tirani su spremne da spreče huligane sa Kosova koji bi da fudbalski meč pretvore u bitku!

Naš sagovornik izražava čuđenje povodom toga da je UEFA uopšte dozvolila mogućnost da Crvena zvezda za rivala dobije Tiranu.

– To što na stadionu neće biti publike zbog koronavirusa ne menja mnogo situaciju. Ovo je utakmica ogromnog rizika, provokacije očekujem još na trasi kojom će se fudbaleri Zvezde kretati od erodroma do hotela, oko samog stadiona, ali će Zvezdu pravo minsko polje čekati na samom terenu!

Za Tiranu igra nekoliko fudbalera poreklom sa Kosova i šta je za Haradinaja, Tačija ili Veseljija da sa nekoliko desetina hiljada evra premira nekog od njih da tokom meča izazove težak incident, da čak polomi nogu nekom od igrača Zvezde – smatra Spasić.

Morinini sledbenici opsednuti dronovima

Ismail Morina, Albanac koji je na utakmici reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu 2014. pustio dron sa zastavom velike Albanije, ovog puta će biti pod posebnim nadzorom vlasti u Tirani. Spasić je ubeđen da Morini neće biti dozvoljeno da dođe iz Italije, gde trenutno živi, ali upozorava na to da na Kosovu ima dosta njegovih sledbenika. – Albanski ekstremisti su opčinjeni Morininim činom i sigurno će i na meču sa Zvezdom pokušati nešto slično. Ipak, ubeđen sam da Tirana u svojoj kući neće dozvoliti cirkus koji nam je Morina priredi na Stadionu JNA, ali će biti onih koji će pokušati da ponove sličan performans – kaže Spasić.

Čovek koji je još u vreme SFRJ radio u upravi za borbu protiv terorističkih ustaških i šiptarskih bandi veruje da su naše bezbednosne službe već počele s operativnim radom u saradnji s albanskom tajnom policijom i da se već razmenjuju spiskovi sa imenima potencijalnih ekstremista koji bi tog dana mogli da naprave haos u Tirani.

SAZNAJTE JOŠ…

SKANDAL U POREČU! Osvanule nove poruke MRŽNJE prema Srbima, izgreban i automobil!

ŠOK IZ AMERIKE! Trampov savetnik UHAPŠEN zbog PREVARE teške MILIONE DOLARA!

SVASTIKA I ZET KRILI SVOJU LJUBAV: Juče je UBIO, a nakon toga i SEBI PRESUDIO! (FOTO)

I „delije“ u akciji!?

Bez obzira na sve preporuke da u Albaniju na dan utakmice nikako ne treba ići, Spasić je ubeđen da će jedan broj „delija“ nastojati da se dokopa Tirane.

– U navijačkom svetu se gostovanje u Tirani smatra obavezom i krunom „karijere“. Koliko da Albanci pojačaju bezbednosne mere, verujem da će pojedinci uspeti da se probiju do stadiona, ali mi ne smemo da i ovog puta ispadnemo naivni i da damo svetu bilo kakav povod za političke optužbe. Molim i sve Srbe, turiste ili one koji su tamo poslovno, da ne prilaze stadionu, da ne voze automobile sa srpskim tablicama, ekstremisti jedva čekaju povod za obračun – naglašava Spasić.

– Vlastima Tirane, koje vape za srpskim turistima, ne odgovara plan ekstremista sa Kosova koji bi da ovaj sportski događaj pretvore u bitku. Opet, fudbalerima Crvene zvezde savetujem da se fokusiraju samo na teren i da sve te bukače ućutkaju bar jednim golom. Fudbalski, Tirana nije dorasla Zvezdi, mene plaše samo političke provokacije, koje se uveliko pripremaju – kaže Božidar Spasić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter