Izvor: 24sedam
22.08.2024 u 12:46
0

GRADI SE NAJVEĆI STADION NA SVETU: Ovako nešto niste videli! (FOTO)

Spremni za Mundijal

Španija, Portugal i Marko su domaćini Mundijala 2030. godine, a jedina nedoumica, koja će od ove tri zemlje organizovati finale tog šampionata.

Iako je stadion Reala  Santijago Bernabeu najbliži da bude organizator finala, Maroko ne odustaje, a najbolji pokazatelj je da grade najveći stadion na svetu u Kazablanki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Populous (@wearepopulous)

Stadion Hasan II biće izgrađen u ovom poznatom gradu, a kapacitet će biti 115.000, čime bi postao najveći stadion na svetu.

Jedna od najzanimljivijih karakteristika stadiona trebalo bi da bude njegovo okruženje, odnosno botanički vrtovi koji će ga okruživati i stvarati mirnu oazu unutar urbane Kazablanke.

Zanimljivost ovog objekta se ugleda i po tome što će krov biti napravljen od aluminijumskih rešetaka u obliku šatora, inspirisano tradicionalnim marokanskim festivalom gde se ljudi okupljaju svake godine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter