Izvor: Informer
03.10.2021 u 08:12
0

MRKELA: Utisak mi je da se naš fudbal u domaćoj javnosti potcenjuje

Srpski fudbal je na korak do istorijskog uspeha, i to zahvaljujući sjajnim rezultatima Crvene zvezde i Partizana u Evropi!

Posle pobeda beogradskih večitih rivala u Ligi Evrope i Ligi konferencija, sasvim je izvesno da će naša liga od sezone 2023/24. imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

PROČITAJTE JOŠ: Isplivali novi detalji o DUŠANU VLAHOVIĆU najtraženijem fudbaleru današnjice

Pored toga, Superliga Srbije dobiće jedno mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope i još dva u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Imamo kvalitetne klubove. Utisak mi je da se naš fudbal u domaćoj javnosti bez potrebe potcenjuje, rekao je direktor ZVEZDE.

Zvezda je u četvrtak pobedila Ludogorec 1:0 u gostima u 2. kolu grupne faze Lige Evrope, a istog dana u 2. kolu Lige konferencija Partizan je na svom terenu savladao estonsku Floru (2:0). I jedni i drugi dobili su po 2.000 bodova, ali kad je reč o nacionalnom koeficijentu, ukupan broj bodova deli se sa brojem predstavnika koji su počeli takmičenje u Evropi u tekućoj sezoni.

U slučaju Srbije to je sa četiri, tako da je ukupan nacionalni koeficijent povećan za 1.000 i trenutno iznosi 28.875. Sa ovim brojem bodova Srbija se učvrstila na 12. poziciji, a potrebno je na kraju sezone da bude među 15 najboljih kako bi imala dva predstavnika u kvalifikacijama za elitu.

PROČITAJTE JOŠ: Poništen najspektakularniji gol u karijeri Mareka Hamšika (FOTO)

Najveća pretnja našoj zemlji je Belgija, koja trenutno ima četiri predstavnika u Evropi. Jedan od njih je Gent i on se nalazi u grupi sa Partizanom u Ligi konferencija. To znači da ekipa iz Humske direktno može da utiče i na koeficijent Belgije ako pobedi Gent u direktnim okršajima. Timovi će se dva puta sastati, prvi put baš u narednom kolu u Beogradu 21. oktobra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter