Izvor: Happa BSC Portal/Informer.rs
04.12.2023 u 16:15
0

PLAŠE SE PIKSIJEVIH ORLOVA: Evo ko priprema Engleze za EURO

Fudbalska reprezentacija Engleske, koja će na Evropskom prvenstvu biti u grupi sa Srbijom, zakazala je prijatelsjke mečeve sa Brazilom i Belgijom, kako bi što spremnije dočekala kontinentalni šampionat.

Pre nego što je bilo izvlačenje grupa, moglo se iz Fudbalskog saveza Srbije čuti: „Samo ne Engleze ili Francuze“. Jer „gordi albion“ je apostrofiran kao jedan od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva u Nemačkoj naredne godine.

U grupi E su Engleska, Danska, Slovenija i Srbija. Čini se da Engleska, iako važi za favorita, ozbiljno shvata grupu, pa je tako zakazala mečeve kojima će se spremati za predstojeće rivale. Najpre će se sastati sa Brazilom 23. marta, a onda tri dana kasnije sa Belgijom. Obe utakmice biće odigrane na „Vembliju“.

Selektor Geret Sautgejt ističe da mu je važno odmeravanje sa najboljima.

– Srećan sam što imam dve velike utakmice u martu pre Evropskog prvenstva. Važno je da iskoristimo svaku priliku da se odmerimo sa protivnicima koji igraju na najvišem nivou – rekao je selektor.

Srbija će prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu igrati upravo protiv Engleske, 16. juna na „Feltins areni“ u Gelzenmkirhenu.

I Srbija će igrati prijateljske utakmice. Kako stvari stoje, biće to najverovatnije Kipar i Austrija, dok se čekaju još dva protivnika.

– Srbiju za prijateljske utakmice u martu i junu traže Austrija, Rusija, Grčka, Jermenija, Kipar, Malta, Kina i Slovačka. Na selektoru je da uklopi rivale za četiri termina. Zasad, Stojkoviću se sviđaju ideje da igra protiv Kipra i Austrije. Čekajući žreb u Hamburgu, delegacija Srbije nije sedela skrštenih ruku, već je sklapala dogovore – objasnio je izvor Informera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter