Izvor:
06.12.2016 u 21:47
0

UEFA daje zeleno svetlo: Formira se regionalna fudbalska liga?

U ponedeljak je u Zagrebu održan sastanak o regionalnoj ligi mlađih kategorija, čime je ponovo otvoreno pitanje o ovakvom formatu takmičenja.

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) ugostio je predstavnike fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije, a na tom sastanku se razgovaralo o pokretanju zajedničke lige koja bi za cilj imala razvojni uticaj i prikupljanje međunarodnog iskustva za fudbalere mlađih kategorija.

Postignut je načelni dogovor, UEFA je dala vrlo pozitivan stav i trebalo bi da novi sastanak, na kojem će biti nastavljeni razgovori, bude održan početkom sledeće godine.

Još nije poznato kada bi regionalna liga mogla da startuje, ali bi sledeći logičan korak bilo formiranje sličnog takmičenja u seniorskoj konkurenciji.

Do sada je nekoliko puta pokretana ova tema u medijima, ali je bilo mnogo više negativnih od pozitivnih razloga za ozbiljnije akcije – manjak finansija, nedostatak termina, slaba infrastruktura, loši odnosi navijača…

U košarci već godinama glavno takmičenje na ovim prostorima je ABA liga – šampion ide direktno u Evroligu, dok slabije rangirani timovi takođe igraju Evropu, kroz Evrokup i od ove godine FIBA Ligu šampiona.

Ipak, druga strana medalje je izuzetno loša situacija u domaćim prvenstvima jer je novca sve manje, pa su se u poslednjih nekoliko godina brojni klubovi ugasili zbog nedostatka sredstava.

Šta vi mislite – da li ima smisla formirati regionalnu ligu u fudbalu?

B92
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter