Izvor: Mondo
17.02.2024 u 18:37
0

GORI NIŠ! VEČERAS SE ODIGRAVA FINALE KUPA RADIVOJA KORAĆA: Večiti rivali u žestokom okršaju, sve je spremno za spektakl!

Finale Kupa Radivoja Koraća koje je na programu večeras moglo bi da bude prekretnica sezone. Zato Crvenoj zvezdi i Partizanu ovaj meč znači više od derbija i od trofeja!

Prošle godine smo večiti derbi gledali u polufinalu, a sada će se dva najveća rivala sastati u borbi za trofej. To garantuje pune tribine, mnogo vatre, ali i sigurno sjajnu košarku.

Oba tima su imala jako zanimljiv put do finala ove godine. Partizan je odigrao sigurno najlepšu utakmicu kupa do sada pošto se u četvrtfinalu sastao sa drugoligašem Hercegovcem iz Gajdobre. Zatim su crno-beli imali meč sa Vojvodinom, liderom KLS-a koja je uspeola da iznenadi sastav Mege u polufinalu. Što se tiče Crvene zvezde protiv FMP-a nije to baš izgledalo onako kako su se navijači nadali, ali je pobeda došla. A zatim je lako došla pobeda protiv Čačka 94 koji je šokirao Borac u čačanskom derbiju u prvom meču.

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Crvena zvezda se „odrekla“Džavontea Smarta, Majka Tobija i Fredija Gilespija za ovaj kup, a mnogo veći problem je to što nema Nikole Topića i što su Miloš Teodosić i Branko Lazić roviti. Ipak videli smo ih u sastavu na prošlom meču i sigurno je da će imati veliku ulogu u ovom finalu. Jedan da ofanzivno diriguje timom, jedan da bude „zalepljen“ na Kevina Pantera i najbolje spoljne napadače rivala. Biće zanimljiva i bitka pod košem jer je tu prilično ranjiv Partizan s obzirom na poslednje vesti koje smo dobili pred finalni meč.

Željko Obradović je pred ovaj meč naglasio da je teško da će Alen Smailagić biti u sastavu. Uz to što je jedan od stranaca na koje se ne računa Bruno Kaboklo crno-beli na pozicijama pod košem ostaju sa Frenkom Kaminskim i Balšom Koprivicom na petici i Zekom Ledejom i Tristanom Vukčevićem na četvorkama. Videćemo hoće li to biti dovoljno da se zaustave Bolomboj i Mitrović pre svega i tu crno-beli uz standardno odličnog Ledeja u derbijima traže još bar jednog raspoloženog. Spolja će mnogo zavisiti od Kevina Pantera i Pi Džeja Doužera, a moraće crno-beli kako sa poludistance tako i sa linije za tri poena.

JOŠ JEDAN TEŽAK PORAZ: Delfini izgubili od Grčke, Srbija osvojila šesto mesto na Svetskom prvenstvu

Prošle godine je Crvena zvezda pobedila Partizan u polufinalu kupa, sada Partizan želi da se osveti i to trijumfom u meču za titulu. Oba tima nisu blistala u Evroligi u poslednje vreme i pehar ovde bi im doneo dodatnu energiju za nastavak sezone i jak finiš. Počinje borba za trofeje, kome dajete prednost?

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter