– Posle prve utakmice mi je sve bilo jasno kuda ide serija i kako se odvija. Na to ne može da se utiče. Vi to ne vidite, ja neću da insistiram na tome, ali neke stvari su neverovatne, a da pričam o detaljima koje mi vidimo. Čestitam Zvezdi, pobedili su velika škola za nas, a ABA liga ako želi da napreduje neke stvari jednostavno moraju da se menjaju. To je sigurno tako – rekao je Obradović na konferenciji nakon poraza od Zvezde.

Istina, mnogo toga mora da se menja u ABA ligi, ali promene su neophodne i Partizanu.

Žoc smatra da je sada trenutak da se govori o rezultatima u Evroligi.

– Govorio sam da je ovo sport, da su pobede važne, ali da je važnije da sačuvate obraz i da mogu da uvek pogledaju druge u oči. Za druge nisam siguran da to mogu da urade, a za sebe jesam. Uvek ću stati iz igrače, najveća odgovornost je na meni. Nastavljamo dalje. Verovatno je trenutak da se kaže da smo u ove dve godine zajedničkog igranja u Evroligi bili na tom mestu na kojem smo bili, a rival koji nas je pobedio u finalu na tom na koji je bio. Prošle godine mi šesti, oni 11, ove mi 11. oni 16. to je podatak koji objašnajva neke stvari. Pričamo o Evroligi, ozbiljnoj ligi – rekao je Obradović.

A, šta je Partizanu donelo to 11. mesto? Da li je najvažnije biti ispred Zvezde i tako zalečiti komplekse? Otkad je 11. mesto vrednije od trofeja? Za tri godine koliko je u Partizanu, Obradović je osvojio samo jednu titulu.

Ko će se za neku godinu sećati 11. pozicije? Broje se titule i samo se pobednici pamte, a to je nešto čovek koji je devet puta osvojio Evroligu vrlo dobro zna.

Bio je ovo još jedan Obradovićev spin i pokušaj da se ne priča o suštinskom pitanju