Izvor: BSC HAPPY
03.04.2023 u 10:40
0

DŽAK PARA Poznato koliko će Partizan zaraditi od učešća u Evroligi

Najveći priliv u klupsku kasu je od ulaznica - oko pet miliona evra, jer su crno-beli najgledaniji tim u Evropi.

Košarkaški klub Partizan od igranja i rezultata u Evroligi ove sezone imaće solidnu novčanu dobit – crno-beli će od zarade moći, recimo, da pokriju oko polovine budžeta za ekipu i stručni štab.

Novac za nagrade u Evroligi daleko je manji od onog u fudbalskoj Ligi šampiona, mogli bismo da ga nazovemo simboličnim ako bismo poredili, ali je košarkaškim klubovima, posebno onima koji finansijski nisu moćni, i te kako dobro došao. Crno-beli su jednom nogom u top osam fazi, ostaje da to samo matematički i obezbede.

Iako se dosta govorilo o tome da svaka pobeda u Evroligi donosi određeni novac, to nije tačno. Naime, timovi se nagrađuju na osnovu postignutog plasmana, i to počevši od 14. mesta. Partizan će zaraditi najmanje 527.819 evra kao osmoplasirani, a postoji verovatnoća da završi i na boljoj poziciji, pa bi nagrada bila i veća.

Ukoliko bi se četa Željka Obradovića domogla fajnal-fora, klub bi inkasirao minimalno 762.406 evra, a ako bi popularni Žoc priredio senzaciju ravnu onoj iz 1992, onda bi im bilo uplaćeno 1.759.398 evra, koliko je namenjeno šampionu. Finalista dobija 996.992 evra.

Ipak, želje su jedno, a realnost drugo. U svakom slučaju, Partizan može da računa na oko 600.000 evra od plasmana, oko 500.000 evra od TV i marketinških prava i isto toliko od samog učešća. Zapravo, krucijalna dobit dolazi od Štark arene.

Crno-beli su najveća evropska košarkaška atrakcija, koja je ove sezone već dva puta obarala rekorde po broju ljudi na evroligaškom meču, a prosek je daleko iznad 17.000. Za okršaje crno-belih redovno se traži karta više, pa će se, prema gruboj računici, od sezonskih i dnevnih ulaznica u klupsku kasu sliti oko 5.000.000 evra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter