Izvor: Kurir
27.05.2024 u 11:53
0

KO JE NAJBOLJI KOŠARKAŠ SA PROSTORA BIVŠE JUGOSLAVIJE? Evo šta je Ražnatović imao da kaže na to!

Ko je najbolji košarkaš sa prostora bivše Jugoslavije, a što ne reći i čitave Evrope? Oko toga se vodi velika polemika pošto postoji nekoliko struja. Ima onih starijih ljubitelja košarke koji mnogo više poštuju šta su radili Dražen Petrović, pa posle njega Pau Gasol i Dirk Novicki, dok se oni mlađi pak pre opredeljuju za Janisa Adetokunba i Nikolu Jokića.

Takođe, problem je i u „meri“ kada se govori o ovoj temi. Tako je Toni Kukoč izjavio da Jokić ima „još mnogo“ dok ne bude na nivou Rađe, Petrovića i Divca, što je razljutilo brojne navijače u Srbiji. I dok mnogi tu vide i „nacionalni faktor“ kao odlučujući dok se porede njihove karijere, agent najboljeg košarkaša današnjice Miško Ražnatović spušta loptu. I vrlo je merodavan da govori na ovu temu, pošto je uz Petrovića zavoleo košarku, a uz Jokića ostao deo njene istorije.

 

„Ko je najbolji košarkaš u istoriji evropske košarke? Dražen je moj idol od detinjstva i zbog njega sam koristio broj četiri svuda, čak je deo i moje mejl adrese i imena na društvenim mrežama…“, počeo je Ražnatović u intervjuu za madridski „Relevo“ i potom je poentirao šta misli na ovu temu.

„Ipak, Nikola je trostruki MVP NBA lige i samo četiri igrača u istoriji košarke imaju više takvih nagrada od njega. Zato, nije teško odlučiti koga ja smatram za najboljeg evropskog košarkaša svih vremena, iako je teško porediti dve ere“, naglasio je agent.

Ražnatović je takođe kazao da misli da nikada više neće pronaći košarkaša kakav je Jokić, prosto jer je unikat, ali isto veruje da će primer Somborca biti putokaz mnogim košarkašima iz Srbije (i ne samo iz Srbije) kako bi napravili vrhunske karijere poput svog idola koji se i dalje premišlja oko nastupa za Srbiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter