Izvor: Blic
15.09.2021 u 13:33
0

TRAGEDIJA: Preminula bivša reprezentativka!

Jutros je iz Splita stigla tužna vest: u 52. godini zauvek nas je tragično napustila proslavljena hrvatska košarkašica, trener i selektorka mlađih reprezentacija Žana Lelas.

Bila je jedna od najtalentovanijih košarkašica poniklih u Splitu, pišu hrvatski mediji. Dugo je igrala za reprezentaciju bivše Jugoslavije i Hrvatske, a najveći uspeh joj je srebro s Olimpijskih igara u Seulu 1988. I tri godine kasnije na Evropskom prvenstvu u Izraelu osvojila je srebro.

PROČITAJTE JOŠ: POČINJU PREGOVORI SA PEŠIĆEM

U klupskoj karijeri, igrala je Ježicama, Mesini, Strazburu, Saragosi. Karijeru je završila u zagrebačkoj Croatiji 2009. sa 39 godina, a nakon toga vratila se u Split.

Kad je otišla u igračku penziju, 2016. godine pokrenula je privatni košarkaški klub, KAŽL – Košarkašku akademiju Žana Lelas, zajedno sa suprugom, fudbalskim trenerom Vjekoslavom Lokicom.

PROČITAJTE JOŠ: SADA I ZVANIČNO: Kokoškov NIJE VIŠE SELEKTOR

Klub su za kratko vreme domogao prvoligaškog društva i dao nekoliko košarkašica koje i danas nose mlađe reprezentativne kategorije Hrvatske.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter