Izvor: b92
26.03.2024 u 09:14
0

NEĆE SE VIŠE ODAZIVATI NA POZIV SELEKTORA: Nemanja Nedović završio rprezentativnu karijeru

Nemanja Nedović, košarkaš Crvene zvezde, izjavio je posle duela sa Megom da je njegova reprezentativna karijera završena.

Kako je istakao posle poraza u 24. kolu ABA lige (89:83), prvom u istoriji u duelima sa Megom, tu odluku je doneo još prošlog leta.

Tada je Nedović iznenada obavestio selektora Svetislava Pešića da neće biti deo tima koji će igrati na Mudnobasketu po povratku sa „Akropolis kupa“ koji se igrao u Atini.

Od tada ga nije bilo među pozvanim na reprezentativna okupljanja, a kao razlozi Nedovićevog odustajanja navodili su se oni privatne prirode.

Kako je sada objasnio, razlog je bilo njegovo telo koje više ne može da izdrži paralelne obaveze koje podrazumevaju klupska i reprezentativna košarka.

„Završio sam sa reprezentacijom prošlog leta tokom priprema za Svetsko prvenstvo. Moje telo više nije moglo da izdrži dodatni napor, jer mi je potrebno sve više vremena za regeneraciju. Godine se ne smanjuju već samo povećavaju, kao što su klupske sezone sve duže, jedva se čeka odmor. Ako ću deo tog perioda da posvetim nacionalnom timu, dođe trenutak kada više ne možete. A ja sam plus tada dobio ćerkicu Taliju. Postao sam praktično ‘raspolućen’, nisam više mogao. Dolaze mlađi“, rekao je Nedović za „Sportklub“.

Bek Zvezde je za reprezentaciju debitovao 2013. godine i ima srebrno odličje sa Olimpijskih igara u Riju 2016. godine.

Ove sezone u Evroligi u proseku ima 13,8 poena, 2,6 asistencija i 1,7 skokova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter