Izvor: BSC Happy
23.10.2023 u 16:22
0

„Novak je ponosni Srbin“: Beker objasnio šta je Đokovićev tajni recept za uspeh

"Uvek je uživao da predstavlja svoju zemlju"

Boris Beker, bivši nemački teniser i nekada trener Novaka Đokovića, otkrio je kako Srbin uspeva da na najvećim turnirima igra na najvišem nivou, a da ujedno stigne da predstavlja svoju zemlju i u Dejvis kupu.

POSAO NIJE ZAVRŠEN: Dalić ostaje selektor Hrvatske

Nemac, inače trener Holgera Runea, istakao je da ga nije iznenadilo što će Đoković igrati za Srbiju na finalnom turniru Dejvis kupa u Malagi.

„To što je rešio da igra Dejvis kup ove godine čini da se takmičari iz drugih zemalja osećaju pomalo nelagodno“, smatra Beker.

Nemački teniski stručnjak je dodao da Novak pažljivo bira gde će nastupati u poznim igračkim godinama.

„To je Đokovićev tajni recept. Sa 36 godina on uspeva da prilagodi svoju snagu, pojača je i igra na važnim turnirima kao što su grend slemovi. I to u top formi. Đoković obično igra jedan do dva pripremna turnira pre ta četiri najveća takmičenja i onda po idealnom scenariju osvaja titulu. Posle toga obično pravi radikalan rez“, objasnio je Beker u podkastu „Žuta loptica“.

Ove godine nije bilo teško Đokoviću da odluči da li će nastupati za Srbiju u Dejvis kupu, jer mu je osvajanje „salatare“, druge u karijeri, velika želja.

„Uvek ima izuzetaka, takav primer je ova sezona posle US Opena. Novak je posle toga igrao Dejvis kup i kvalifikovao se sa Srbijom za finalni turnir najboljih osam“. Na finalnom turniru u Malagi od 21. novembra, Srbija u četvrtfinalu igra sa Velikom Britanijom.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter