Izvor: HAPPYBSC
28.01.2024 u 14:28
1

NOVAK TEŠIO DANILA: „Loša sreća danas“,Medvedev utučen

Najbolji teniser planete Novak Đoković čestitao je i Danilu Medvedevu na odigranom finalu Australijan opena.

Medvedev je igrao u finalu i pre dve godine i opet mu se ponovio isti ishod kao i protiv Rafaela Nadala – vodio je 2:0 u setovima, a onda ipak izgubio meč.

Ovog puta je bolji od njega bio Janik Siner koji je sa 3:6, 3:6, 6:4, 6:4 i 6:3 osvojio prvu grend slem titulu u Melburnu.

Novak je na turniru poražen od Sinera u četiri seta i bio je potpuno van svog ritma na terenu, dok je Medvedev bio indisponiran u ključnim momentima trećeg i četvrtog i tokom čitavog petog seta.

„Veliki trud od Danila. Loša sreća danas za njega, ali odigrao si neverovatan turnir“, poručio je Đoković Medvedevu.

Danil se posle teškog poraza od Sinera obratio svojoj supruzi i detetu, rekavši da će sledeći put probati da pobedi zbog njih i da bi voleo da su tu.

Novak je Sineru prethodno poručio da je zaslužno osvojio turnir, a začinio ga je još nekim uspesima poput toga što je postao prvi Italijan šampion posle 48 godina, najmlađi osvajač od Đokovića 2008. i tek treći od 1973. posle Novaka i Federera, koji je u četvrtfinalu, polufinalu i finalu pobeđivao igrače iz Top 5 na svetu.

Teško je pao poraz Danilu Medvedevu od Janika Sinera (3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3) u finalu Australijan opena.

Iako je vodio 2:0 u setovima, Medvedev je izgubio baš kao i 2022. godine kada je bolji od njega bio Nadal.

Rus je odigrao ukupno 31 set na Australijan openu, više od bilo kog tenisera u istoriji. Proveo je više od 23 sata i 50 minuta na terenu, što je takođe rekord na grend slemovima.

„Čestitam Janiku, igrao je sjajno i zaslužio je pobedu, podigao je igru na neverovatan nivo. Igrali smo dosta puta, nadam se da ovo nije tvoj poslednji grend slem. Tri puta sam poražen u finalima, nadam se da ću biti bolji sledeći put. Nažalost nisam imao sreće da uzmem trofej, ali ću se truditi da sledeći put to uradim za sve vas. Izgubiti finale je uvek teško, ali ovde sam gubio i ranije. Potrudiću se da bude bolje sledeći put“, rekao je Medvedev na svečanoj ceremoniji.

Siner je pobedom preuzeo tron od srpskog tenisera Novaka Đokovića koga je i pobedio u polufinalu sa 3:1.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NOVAK TEŠIO DANILA: „Loša sreća danas“,Medvedev utučen”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter