Izvor: Blic/Sportal
28.01.2024 u 15:45
0

PARTIZAN SE VRAĆA NA STARE STAZE: Pobeda crno-belih u najbitnijem trenutku!

Fudbaleri Partizana slavili su protiv Boteva iz Plovdiva rezultatom 1:0, u trećem kontrolnom meču na zimskim pripremema na Kipru.

Bila je ovo najozbiljnija provera za tim Igora Duljaja, koji je nakon lučanske Mladosti (4:0) i Aja Nape (4:0) bio bolji i od pretposlednje ekipe bugarskog prvenstva, a da nije bilo više nego spornih sudijskih odluka trijumf nad Botevom mogao biti izražen i sa većom razlikom.

Nakon nešto sporijeg otvaranja utakmice i početnog ispitivanja snaga, fudbaleri „parnog valjka“ su dodali gas i za pola sata u čak četiri navrata zatresli mrežu protivnika. Međutim, crno-belima je priznat samo jedan pogodak i to onaj Mateusa Saldanje u 24. minutu.

PRINTSCREEN / INSTAGRAM / partizanbelgrade

Brazilac je tada iskoristio sjajnu loptu u prostor zimskog pojačanja Leonarda Ovusua i situaciju jedan na jedan sa golmanom Boteva pretvorio u vođstvo Partizana – 1:0. Ispostaviće da je to bio i konačan rezultat susreta.

Prethodno su Saldanji poništena još dva pogotka, jedan u 18. minutu, drugi tri minuta kasnije, kao i jedan Nemanja Trifunoviću u 13. minutu.

Odličan utisak u prvom delu meča ostavio je novajlija Ovusu, koji je pokazao da će jesenji prvak Superlige sa njim dobiti ne samo na čvrstini u veznom redu, već i na kreativnosti, budući da je uz asistenciju kreirao i sitaciju kod prvog poništenog gola Saldanje.

Ganjanin je tada izvrsnim dubinskim pasom pronašao Kalulua, koji je zatim loptu prosledio Brazilcu za pogodak, ali je sudija procenio da je omaleni krilni fudbaler bio u ofsajdu. Ipak, utisak je da u toj situaciji nije bilo ni govora o nedozvoljenoj poziciji, baš kao ni u situacijama kod još dva poništena gola. Kod prvog je Saldanju proigrao vrlo agilni Trifunović, kojem je pet minuta ranije takođe poništen gol kod kojeg mu je asistirao Natho.

U drugom poluvremenu najbolju šansu za Partizan imao je Gahas Zahid u 57. minutu, kada je njegov udarac sa ivice šesnaesterca zaustavila prečka.

Duljaj je pred poslednjih pola sata zamenio čitav tim, a tom prilikom prve minute u crno-belom dresu upisalo je i poslednje pojačanje Jung Džun Goh, koji je mogao do asistencije već nakon drugog kontakta sa loptom. Korejac ja uputio odličan centaršut iz kornera, a Kastiljo je glavom tukao malo preko gola.

Odličane uvodne minute na terenu imao je i Samed Baždar, koji je u u 62. i 63. minutu uputio odlične udarce ka golu Boteva, oba malo pored stative.

NOVAK TEŠIO DANILA: „Loša sreća danas“,Medvedev utučen

Ono što može da zabrine stručni štab „parnog valjka“ jesu određeni propusti u odbrani, kojoj su Mažuga, Pereja i Traore umeli da naprave probleme, a u samoj završnici je nakon kornera sa leve strane Filipović očistio loptu sa svoje gol linije. Prethodno se nekoliko puta istakao i golman Aleksanar Jovanović, koji nije dobijao šansu u prethodne dve utakmice.

Tako je Partizan ostao nesavladan u dosadašnjem delu priprema, iako se ne može reći da je zadnja linija briljirala. To će biti nešto na čemu će Duljaj i njegovi saradnici morati da porade do početka prolećnog dela sezone.

Treba istaći da za ovaj meč nisu konkurisali Nemanja Nikolić, Ksander Severina i Nikola Miličić. Nikolić je zbog bola u kolenu ostao van stroja, više iz predostrožnosti, dok je Severina imao problema sa vratom. Što se tiče mladog Miličića, on će sa titmom nastaviti da radi tek po povratku ekspedicije crno-belih u Beograd.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter