Izvor: Sportklub.rs
20.02.2023 u 11:09
0

LŠ: Radnički u borbi za F8, ne zavisi od drugih: Serija lošijih igara, posebno na gostovanjima u Ligi šampiona

Radnički je protiv Olimpijakosa odigrao dve najbolje četvrtine u sezoni.

Posle januarskih događanja, odlazaka Radulovića na treninge i potpisivanje u Novi Beograd i Vica na rešavanje privatnih problema u Kotor, malo ko je verovao da će Kragujevčani imati snage za nešto više.

Serija lošijih igara, posebno na gostovanjima u Ligi šampiona, poraza u polufinalu Kupa Srbije od Crvene zvezde i zatim na svom bazenu u nacionalnom derbiju od Novog Beograda učinili su da javnost duel sa Olimpijakosom ne dočeka sa dozom optimizma.

Grci su stigli sa boravkom na deobi prvog mesta sa Pro Rekom i Barselonetom. Stigli su i sa utiskom utakmice sa Radničkim na svom bazenu. Tada je posve dve četvrtine Oli vodio 6:5 a druge dve je dobio 7:2 za konačnih 13:7.

Te druge dve četvrtine je Olimpijakos reprizirao u Kragujevcu. Bez mnogo napora je stigao do 8:4 i    računao na sigurne bodove. Tada se probudio poznati kragujevački ponos. Svesni da nemaju šta da izgube, Stevanovićevi puleni su krenuli na sve ili ništa. Odbrana je postala granitna, rival osuđen na šuteve iz teških situacija. A Dobožanov ? Počeo je sa 1-7 odbranama završio sa 12-22. Branio je sjajno tada i bio vetar u leđa napadu.

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIÆ/ bg

 

Radnički se oslonio na Ukropinu (4-10), Lukića (4-6) koji su Bijača dovodili do ludila i ostavila ga na 8 – 18. Još da je Stanojević realizovao peterac, da je Ćuk samo jednu pogodio od sedam, Grci bi potpuno potonuli. U poslednjih 60 sekundi Radnički je ušao sa 10:8.

Tada je Murikis (0,58 do kraja) pogodio i tako prekinuo seriju domaćina 6:0 i post svog tima bez gola od 15 minuta. Ćukov sedmi šut je pola minuta pre kraja blokiran, a posle Milanovićevog tajm auta Filipović je sedam sekundi pre kraja spasao bod svom timu.

Radnički u grupi ima tri remija. I sva su zabeležena na isti način. U Splitu, protiv direktnog rivala Jadrana, Dobožanov i drugovi su imali 10:8 . Zanimljivo Kragić je smanjio 58 sekundi pre kraja, Ćuk nije bio precizan opet pola minuta pre kraja, a Zović je šest sekundi pre kraja izjednačio. U trećem remiju još na početku sezone Radnički je kod kuće imao 9:7 protiv Vuljagmenija da bi Papasifakis u šestom minute poslednje četvrtine za 40 sekundi sa dva gola anulirao prednost protivnika za konačnih 9:9.

Ostaje žal, da je bar jedan remi od tri bio zamenjen pobedom, na tabeli bi sve izgledalo drugačije. Zna se da Radnički sa Vuljagmenijem i Jadranom vodi borbu za četvrto mesto koje obezbeđuje plasman na F8.

Pogledajmo trenutno stanje i buduće protivnike:

Vuljagmeni 13 – Pro Reko, Olimpijakos i Radnički (kod kuće), Barseloneta, Jadran, Dinamo (gost).

Radnički 9 – Pro Reko, Barseloneta, Jadran, (kuća), Vuljagmeni, Hanover, Dinamo (gost).

Jadran 7 – Vuljagmeni, Hanover (kuća), Radnički, Pro Reko, Olimpijakos, Dinamo (gost).

Radničkom će gostovanja Vuljagmeniju i Hanoveru uz duel sa Splićanima kod kuće biti krucijalni susreti. Posle onakve dve četvrtine sa Grcima Kragujevčani mogu u tim mečevima da se isprse, svesni da konačan uspeh nije nemoguća misija. Naprotiv.

Grupa A: Radnički – Olimpijakos 10:10, Pro Reko – Dinamo 20:5 Vuljagmeni – Hanover 10:9, Barseloneta – Jadran 8:6,

Plasman: Pro Reko, Barseloneta 21, Olimpijakos 19, Vuljagmeni 13, Radnički devet, Jadran šest, Hanover tri, Dinamo je bez bodova.

Grupa B: Novi Beograd – Sabadelj 16:11, Ferencvaroš – OSC 12:11, Breša – Marsej 15:13, Jug – Špandau 11:13

Plasman: Breša 21, Novi Beograd 19, Ferencvaroš 18, Jug 11, Špandau osam, OSC šest, Sabadelj i Marsej po četiri boda.

Španci konačno dočekali nagradu za vaterpoliste! Srbi sedam puta proglašavani za igrača godine
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter