Izvor: HAPPY/SKBSC
25.05.2024 u 15:53
0

OSTAVITE SE PRETPOSTAVKI: Ne pretpostavljajte da mi je poslednji Garos!

„Igrao sam parćis i neko mi je rekao žreb. Očekivao sam to na neki način – može sve da se desi kada nisi nosilac“, tako je Rafael Nadal saznao da mu je protivnik u prvom kolu Rolan Garosa četvrti nosilas Aleksander Zverev.

„To je deo posla, kada nisi nosilac, kao što ja sada nisam. Prihvatam to. Nikada se ne zna šta je imati sreće ili nemati sreće. Na papiru to baš nije najbolji žreb, jedan od najtežih rivala, osvojio je masters u Rimu. Pokušaću da budem spreman, šta da radim…“

Poslednji put sastali su se u polufinalu Rolan Garosa 2022. godine – Rafa je osvojio prvi set 7:6, i to posle zaostatka 2-6 u taj brejku, a na 6:6 u drugom setu Zverev je teško povredio skočni zglob. U međusobnom skoru je 7-3 za Španca.

„Nisam nervozan, usredsređen sam na to da pokušam da igram dobro. Možda bude katastrofa kao u Rimu, postoji šansa i da se to desi, ali želim da uradim nešto drugačije, da igram bolje. Nisam igrao mečeva na tri dobijena seta jako dugo, niti na ovom nivou protiv ovakvih protivnika… Razumem ta pitanja, postavljam ih i ja sebi, ali odgovor stiže u ponedeljak, jer priča ne daje odgovor. Nije idealan prvi meč, možda za kasnije u turniru, ali tako je, kako je“.

Posle turnira u Rimu, na kojem je ispao od Huberta Hurkača u drugom kolu – uz samo četiri osvojena gema – Nadal je rekao da će igrati u Parizu samo ako oseti da ima šansu.

„Ne pretpostavljajte da mi je ovo poslednji Rolan Garos. Rekao sam još u Rimu da je bilo nekih nesporazuma. Čak i posle tog poraza od Hurkača, rekao sam da ima nekih pozitivnih stvari. Morao sam da vidim kako ću se osećati posle toga – teniski, mentalno, fizički. Nisam odmah mogao da kažem hoću li igrati, katastrofalno je bilo u Rimu, i želeo sam da sačekam nekoliko dana, da sam sebi vremena. Osetio sam se bolje, spremnije, mentalno sam bio motivisan, a fizički se osećam bolje. Napredujem na različite načine, imam manje ograničenja nego pre tri-četiri nedelje“, ističe uskoro 38-godišnji Nadal i dodaje:

„Velika je šansa da mi je ovo poslednji Rolan Garos, ali nije sto posto, neću vam reći da je sto posto, jer ne mogu da predvidim šta će se desiti. Nadam se da razumete, prošao sam dug proces oporavka, skoro dve godine patnje i oporavka od teške povrede. Bolje se osećam nego pre mesec i po dana, u to nema sumnje. Zato ne želim da zatvorim vrata i da kažem ’sto posto’. Uživam igrajući u tenisu, putujem s porodicom, uživam u tome s njima. Takođe, još nisam video kako izgleda kada sada igram bez ograničenja, zdravo. Dajte mi vremena, dajte mi mesec i po, pa da vidimo kako ću se osećati. Ne mogu da garantujem da je poslednji“.

Rafa je u Parizu slavio čak 14 puta, jedno od najvećih dostignuća u istoriji sporta, i postao je sinonim za Rolan Garos, čak ima i statuu u kompleksu.

„Uživam u svakom trenutku ovde. Neverovatna podrška ljudi koja mi daje mnogo snage emotivno, ostaće mi to zauvek. Ovo je verovatno prva nedelja treninga od mog povratka da mogu da trčim kako treba, i to me ohrabruje. Na treninzima sam napredovao, pogotovo u smislu kretanja – ne osećam ograničenja kada trčim u oba smera. To mi znači mnogo u smislu pogleda u budućnost. To ne znači da ću u ponedeljak igrati neverovatno, biće teško jer nisam imao mnogo trenutaka igranja na najvišem nivou. S druge strane, ovo mesto je za mene magično, desile su se mnoge stvari koje nisam očekivao. Da u dubini duše nemam nadu da mogu da uradim nešto veliko, ne bih bio pred vama. Imam motivaciju i nadu da igram dobro, mada malu“.

Na pitanje da li je razmišljao o tome da igra turnir i nedelju dana pre Rolan Garosa, Rafa odgovara:

„Želim da budem ovde ranije, to je glavni razlog što ne igram nedelju dana pre slema. Mislim da igranje u Ženevi i Lionu neće mnogo razlike napraviti, zato sam i došao. Mene pokreće motivacija, radim stvari koje mi donose pozitivne emocije, a trening ovde nedelju dana ranije daje mi osećanja kakva ne mogu da dobijem ni na jednom drugom turniru“.

Nadal je istakao da mu poslednja nedelja uliva nadu za budućnost.

„Nažalost, nije toliko magično ovo mesto da učini da mi telo bude bolje, ali jesam bolje, radim neprestano kako bih dočekao dobro ovaj turnir. Želeo sam da ovo prođem ranije, da sa današnjim osećajem budem već u Monte Karlu, ali neke stvari se ne mogu kontrolisati. Moram da vam kažem, na treninzima se osećam kao da mogu da igram sa svakim – to mi daje nadu. Možda ne mogu u takmičarskim mečevima još, ali…“, zaključuje osvajač 22 grend slem titule.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter