Izvor: Informer
16.04.2024 u 07:20
0

OSTVARILA DEČIJI SAN, PA STALA: Vreme je za pauzu

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica

Trijumf u pravom smislu reči odjeknuo je Starim kontinentom, jer rivalke u finalu Evrolige iz francuske ekipe Viljnuv su oduvane 106:73. Meč za trofej odigran je u prepunoj dvorani u turskom Mersinu, a Nikolina je sa 16 poena bila jedna od najboljih na terenu, kao i naturalizovana srpska reprezentativka Ivon Anderson, koja je postigla sedam poena.

– Strašna atmosfera bila je u Mersinu, nismo mogli da čujemo trenericu. Imamo još jednu utakmicu, ako bog da, osvojimo tursko prvenstvo i triplu krunu, Bajkovito, zaista.

Iako je posle velikog finala stigla vest da će sledeće sezone igrati u WNBA ligi čak je Čikago Skaj poželeo dobrodošlicu srpskom centru, Nina je presekla – ništa od novog odlaska preko bare, posle Minesote, Amerika će malo da sačeka.

Ovog leta neću ići, pravim pauzu, jer sam prethodne četiri godine igrala u kontinuitetu. Stvarno sam se istrošila i potreban mi je odmor. Pored fizičkog zamora imam i manjih problema sa povredama i mislim da je najpametnije da ne napravim sebi neki problem i da se ovog leta regenerišem. Mislim na odmor od profesionalnog ritma. Igranje u takvom intenzitetu nije zdravo, znate li jednog muškarca koji igra 12 meseci bez pauze. Videćemo šta će biti u budućnosti.

Bivši defanzivac nema dilemu: Partizanu sezona zavisi od ovog derbija!

Milićeva neće igrati za reprezentaciju Srbije, jer se, iako, rodom iz Trebinja vodi kao naturalizovana košarkašica, a upravo je selektorka Marina Maljković prošlog leta dovela u Fenerbahče.

Rođena sam u Trebinju i kao klinka sam počela da igram za reprezentaciju BiH. Prešla sam u Kragujevac da igram, a mi svi iz Republike Srpske imamo pravo na srpski pasoš. Nikada pre nego što sam došla u Srbiju nisam tražila srpsko državljanstvo. Nisam mislila u to vreme da li ću nekada igrati za Srbiju ili ne, pravilo je da u selekciji samo jedna naturalizovana igračica može da igra. Trenutno to je Ivon. Naravno da ću pratiti cure i uvek ću da ih podržavam.

Nikolina će pratiti “Marinine lavice” i navijati za njih u Parizu svim srcem. Najavljuje dobro izdanje našeg tima.

– Na Olimpijskim igrama je uvek sve moguće, sama činjenica da su se po treći put našle na OI govori koliko vrede. Navijaću za njih i podržavaću ih i nadam se uspešnom turniru u Parizu. Pratila sam kvalifikacije. Naša reprezentacije se promenila, sada su tu mlađe igračice, ponosna sam na njih, pokazale su volju i želju da se bore, grizu i pokazale su da će u budućosti biti medalja i će biti u prilici da se uvek bore za medalju. Navikli smo da naša reprezentacija postiže uvek najveće rezultate, ali ja znam pošto sam na drugoj strani koliko je teško ispuniti očekivanja našeg naroda – zaključuje Nikolina Milić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter