Izvor: happy
19.02.2024 u 18:48
0

OVO JE NAJNEVEROVATNIJI REKORD NOVAKA ĐOKOVIĆA: Bolji je od svih kada se skupe zajedno!

Novak Đoković deluje kao da svaki dan obori neki rekord. Ali ovaj novi je zaista potpuno neverovatan!

Novak Đoković je ovog ponedeljka započeo 413. nedelju na vrhu ATP liste, a kao što znamo odatle se neće pomerati neko vreme. Sigurno je da će dočekati 415 nedelja na vrhu, a moguće i 420 ako bude odigrao dobro u Indijan Velsu za koji se trenutno sprema. Sve rekorde po broju nedelja na prvom mestu ATP liste je već oborio, ali ovo što je upravo uradio pokazuje da je neuništiva.

Novakova 413. nedelja na vrhu svetskog tenisa ujedno je bila i 189. otkako je napunio 30 godina, a kada se to stavi u kontekst vidi se koliko je neverovatno dostignuće. Svi ostali teniseri koji su bili na čelu ATP liste nakon 30. rođendana uspeli su da u četvrtoj deceniji života zajedno upišu 188 nedelja na prvom mestu!

To su naravno Novakovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafael Nadal, kao i jedini koji je razbio dominaciju „Velike trojke“ Endi Marej. Uz njih su u četvrtoj deceniji na prvom mestu bili Andre Agasi, Ivan Lendl, Džimi Konors i Džon Njukomb i svi zajedno nisu upisali toliko nedelja na prvom mestu kao Đoković.

Đoković je rođen 22. maja 1987. godine i sada je na pragu 37. rođendana, ali ne usporava. Kada se pojavi u Indijan Velsu gotovo sigurno će prebaciti 10.000 ATP bodova i ako se ne desi nešto nepredviđeno povećaće prednost na vrhu ATP liste. Iako je rekao da mu odavno to prvo mesto nije fokus, što se vidi i po tome da igra ubedljivo najmanje turnira od svih u teniskoj eliti, Novak je i dalje neprikosnoven.

Videćemo do kada će ostati na vrhu, ali je sigurno da mu je sada prioritet da se spremi dobro za Rolan Garos i Vimbldon, a potom za Olimpijske igre u Parizu. U ovoj fazi karijere ključni su mu najveći turniri, ali očigledno da i pored toga što mu vrh ATP liste nije prioritet i dalje ne može mlađa garda da ga smeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter