Izvor: Kurir
23.04.2024 u 15:14
0

PIKSI IZDOMINIRAO: Tri fudbalske velesile ustale protiv selektora Srbije! Evo, kako ih je savladao!

Velika pobeda selektora Dragana Stojkovića Piksija. UEFA je prihvatila predlog selektora fudbalske reprezentacije Srbije da na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj bude u zvaničnom protokolu 26 fudbalera.

Izvršni komitet UEFA trebalo bi zvanično samo da potvrdi odluku koja je donesena posle otvorenog dijaloga svih zainteresovanih strana. Dragan Stojković Piksi pre dve nedelje na sastanku u Dizeldorfu izneo je predlog, koji je podržao veliki broj fudbalerskih radnika. Srpski selektor obrazložio je svoju odluku argumentima o dugoj sezoni, iscrpljenošću igrača, velikom broju utakmica i mogućim povredama na Evropskom prvenstvu.

Prema saznanjima Kurira, Dragan Stojković Piksi imao je žestoke oponente iz Engleske, Francuske i Nemačke. Praktično tri everopske velesile i nacionalni timovi koji zajedno imaju pet titula prvaka Evrope, Francuzi dve, a Nemci čak tri. Predstavnici tih saveza nisu bili za prihvatanje predloga srpskog selektora. Međutim, u sučeljenju argumenata, kao i stavu većine selektora i nacionalnih timova, Piksijev predlog dobio je odobrenje od strane ljudi iz UEFA.

PIKSI PRIČA – EVROPA ZAPISUJE Usvojen selektorov predlog pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj

Valja istaći i da je na prethodnom Evropskom prvenstvu bilo 26 prijavljenih fudbalera i to zbog kovida. Ovaj put uvaženi su neki drugi argumenti.

Selektori 24 reprezentacije koje će igrati na Evropskom prvenstvu u obavezi su da najkasnije do 7. juna pošalju u UEFA spisak od 26 igrača. Tri dana ranije Orlovi će u Beču igrati prvu prijateljsku utakmicu sa Austrijom, a zatim 8. juna gostovati u Stokholmu protiv Švedske. Na EURO Srbija se nalazi u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter