Izvor: SK
29.12.2023 u 14:45
0

PIKSI PORUČIO MITROVIĆU: Sve do EP je manje bitno

Fudbalski savez Srbije ipak je odlučio da upriliči dodelu Zlatne lopte, ceremonija je obavljena u hotelu "Hajat".

Aleksandar Mitrović, najbolji strelac svih vremena nacionalnog tima, ovoga puta bio je sprečen na prisustvuje ceremoniji, s obzirom na to da njegov Al Hilal istog dana igra utakmicu šampionata u Saudijskoj Arabiji. Nagradu je primio njegov otac Ivica.

„Hvala na izuzetnom priznanju, sjajna godina ostaje iza nas. Stigli smo do velikog uspeha, posle 20 i kusur godina obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo“, kratko je rekao Ivica Mitrović.

NAJSREĆNIJI RAZLOG NA SVETU: Zbog čega je Đoković legao na zemlju i napravio selfi?(VIDEO)

Dobitnici tradicionalnog priznanja u godini na izmaku su, očekivano, selektor A reprezentacije Dragan Stojković, najbolji strelac nacionalnog tima svih vremena Aleksandar Mitrović i kapiten ženskog A tima Srbije Violeta Slović, tu odluku je još ranije saopštio Odbor za hitna pitanja FSS.

Dragan Stojković četvrti put u karijeri osvaja priznanje za najboljeg trenera u svojoj zemlji (2016, 2021, 2022, 2023), dok je Aleksandar Mitrović po treći put najbolji fudbaler Srbije (2018, 2022, 2023).

„Uspeli smo da cilj realizujemo, značajan iz više razloga. Srbija je obezbedila plasman na EP, prvi i istoriji, uspeh je čekan 24 godine. Hvala rukovodstvu FSS na ogromnoj podršci, mojoj porodici, stručnom štabu, saradnicima iz medicinskog tima, svima na sjajnom poslu. Čestitam nagrađenima, Violeta da nastavi istim putem, o Aleksandru Velikom znate sve. Zna i on šta mislim o njemu, neka ima na umu utakmice u Gelzenkirhenu i Nemačkoj, sve do tada je manje bitno. Sjajan karakter, jači od povreda i svih problema koji su ga pratili u 2023. Hvala svima, mnogo uspeha u narednoj godini. Živeli!“, kazao je selektor Stojković.

Violeta Slović je i ove godine potvrdila klasu i bila oslonac tima selektora Zečevića u najvažnijim mečevima ženske reprezentacije Srbije, a ovo joj je drugo priznanje posle 2019. godine kada je Fudbalski savez Srbije prvi put uveo izbor najboljih i u ženskoj konkurenciji.

„Ponosna sam na činjenicu da nisam napustila Srbiju. Hvala svima, ljudima iz Spartaka, mojim učiteljima, trenerima, saigračicam. Čestitam Aleksandru Mitroviću i Draganu Stojkoviću na sada već tradicionalnom izdanju. Nadam se i očekujem da ćemo i mi, reprezentativke Srbije, krenuti njihovim putem i da ćete nas uskoro gledati na velikom takmičenju“, kazala je Violeta Slović.

Na svečanosti u hotelu „Hajat“ prisustvovali su brojni gosti, među kojima i ministar sporta Zoran Gajić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.

„Za nama je godina koju smo čekali više od dve decenije. Srbija se plasmanom na EURO posle 24 godine vraća na mapu najboljih selekcija Evrope. Zahvaljujem se igračima, selektoru i stručnom štabu i želim im mnogo uspeha na Evropskom prvenstvu. Apsolutni respekt svim rivalima u grupi, a sa maksimalnom pripremom možemo do dobrog rezultata“, rekao je predsednik FSS Dragan Džajić i posebno naglasio značaj infrastrukturnih ulaganja, uz veliku pomoć države, koja su u godini na izmaku obeležena otvaranjem novih stadiona u Loznici, Leskovcu i Zaječaru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter