Izvor: Kurir
25.04.2024 u 17:16
1

PROGLAŠEN JE ZA „ČLANA NAORUŽANE TERORISTIČKE GRUPE“: Evo kako fudbalska legenda živi!

Legendarni fudbaler, Hakan Šukur, nekadašnji osvajač trećeg mesta na Svetskom prvenstvu i njegova teška životna priča godinama intrigiraju širu javnost na celom svetu.

Centarfor koji je tokom bogate karijere, igrajući za Sakarisport, Bursu, Galatasaraj, Torino, Inter, Parmu i Blekburn osvojio veliki broj trofeja, a do najvećeg, istorijskog uspeha stigao sa reprezentacijom Turske koja je 2002. godine na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji osvojila treće mesto.

Nakon što je „okačio kopačke o klin“ nije ostao u fudbalu i oprobao se u trenerskom poslu, već je započeo političku karijeru, a bio je deo vladajuće stranke Redžepa Tajipa Erdogana.

Upravo zbog aktuelnog predsednika Republike Turske, Šukur već godinama živi daleko od svoje zemlje.

POLICIJA PRONAŠLA ČOVEKA KOGA JE JOKIĆ UDARIO PESNICOM: Isplivali novi detalji iz istrage, progovorio i jedan OČEVIDAC INCIDENTA!

Njegovi problemi počeli su 2013. godine, nedugo nakon što je saopštio javnosti da je Albanac.

Pre svega je bitno da sačuvamo jedinstvo naše zemlje. Bez obzira na kulturne i verske razlike koje postoje. Evo… ja sam Albanac, nisam Turčin, ali sam rođen ovde i poštujem ovu zemlju maksimalno„, rekao je on tada.

Ubrzo nakon toga je napustio vladajuću stranku.

Na bu­tik mo­je že­ne ba­ca­li su ka­me­nje, mo­ja de­ca su ma­l­tre­ti­ra­na na uli­ci. Mo­rao sam da odem. Čim sam oti­šao, uha­p­si­li su mi oca. U za­tvo­ru je obo­leo od ra­ka. Pu­sti­li su ga zbog to­ga, sa­da je u ku­ć­nom pri­tvo­ru. Ma­j­ka, ta­ko­đe, ima rak. Sva­ko ko ima ne­ke ve­ze sa mnom ima mno­go pro­ble­ma u ži­vo­tu„.

Nakon izlaska iz Erdoganove partije podržao je Fetulaha Gulena, a protiv predsednika je javno govorio, zbog čega je praktično primoran da pobegne iz Turske.

Proglašen je za „člana naoružane terorističke grupe“ 2016. godine, pretili su mu zatvorom i oduzeta mu je sva imovina, a novi život u SAD počeo je bez gotovo ičega.

U Americi je prvo služio hranu i piće u jednom restoranu, a u poslednje vreme radi kao taksista.

Vo­zim za Uber, ta­k­si­ram. Da, i pro­da­jem knji­ge po­vre­me­no. Ne­pri­ja­te­lj sam po­gre­šne po­li­ti­ke, ko­ja nas odva­ja od za­pa­d­ne ci­vi­li­za­ci­je. Ti po­li­ti­ča­ri uči­ni­li su mno­go zlo­či­na i pla­še se svih onih ko­ji ih pod­se­ća­ju na te zlo­či­ne„, re­kao je Šu­kur za ne­ma­č­ki „Bi­ld“ nedavno.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PROGLAŠEN JE ZA „ČLANA NAORUŽANE TERORISTIČKE GRUPE“: Evo kako fudbalska legenda živi!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter