Izvor: INFORMER
07.05.2024 u 16:51
0

SELEKTOR NA TAPETU: Krenule provokacije pred EURO! Englezi žestoko ponizili Piksija!

Ostrvski mediji rangirali su selektore svih selekcija - učesnika predstojećeg Evropskog prvenstva u Nemačkoj (od 14. juna do 14. jula), a nećete verovati na kom mestu se nalazi Dragan Stojković (53).

Poznati britanski sportski magazin „Four Four Two“ uveliko je počeo da se bavi najavama za 17. po redu kontinentalno takmičenje, koje nas čeka ovog leta, a u tu svrhu je predstavio i sve stručnjake koji će sa klupe predvoditi svoje nacionalne timove.

 

Nije poznato, niti preciznije objašnjeno, po kojim parametrima su se novinari vodili kada su sastavljali ovu listu, ali očigledno su se potrudili da ponize Srbiju i njenog šefa stručnog štaba. A, to je posebno zanimljivo, s obzirom da su Gordi Albion i „orlovi“ svrstani u grupu C, a snage će odmeriti već u prvoj rundi, 16. juna na stadionu Šalkea u Gelzenkirhenu.

Naime, Piksija su Englezi svrstali na poslednje, 24. mesto, iako je Srbiju odveo na EURO posle 24 godine, a prethodno je na dominantan način izborio i plasman na Mundijal u Kataru 2022. Ispred njega su se našla čak i imena poput Edvarda Jordaneska (Rumunija), Mihala Probirža (Poljska), Ivana Hašeka (Češka)…

Kada je reč o ostalim našim rivalima na EP, Danskoj i Sloveniji, njihovi kormilari Kasper Hjulmand i Matjaž Kek su na devetoj, odnosno 20. poziciji.

„U igračkim danima Stojković je odigrao 84 meča za Jugoslaviju, a mesto selektora Srbije preuzeo je 2021. godine. Vodio ih je uspešno u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. Nekadašnji vezista Crvene zvezde i Olimpika iz Marseja je pre ovog posla radio samo na Dalekom istoku, gde je vodio japansku Nagoju i kineski Gvangdžou R&F“, jedino je što se o Piksiju navodi u tekstu pomenutog lista sa Ostrva.

Prvo mesto na listi zauzima Didije Dešan, selektor aktuelnog viceprvaka sveta Francuske, dok su iza njega Lučano Spaleti (Italija) i Julijan Nagelsman (Nemačka).

Evo kako izgleda kompletan ranking:

1. Didije Dešan (Francuska)

2. Lućano Spaleti (Italija)

3. Julijan Nagelsman (Nemačka)

4. Geret Sautgejt (Engleska)

5. Zlatko Dalić (Hrvatska)

6. Roberto Martinez (Portugal)

7. Domeniko Tedesko (Belgija)

8. Luis de la Fuente (Španija)

9. Kasper Hjulmand (Danska)

10. Marko Rosi (Mađarska)

11. Stiv Klark (Škotska)

12. Ronald Kuman (Holandija)

13. Silvinjo (Albanija)

14. Vinćenco Montela (Turska)

15. Vili Sanjol (Gruzija)

16. Ralf Rangnik (Austrija)

17. Frančesko Kalcona (Slovačka)

18. Edvard Jordanesku (Rumunija)

19. Sergej Rebrov (Ukrajina)

20. Matjaž Kek (Slovenija)

21. Murat Jakin (Švajcarska)

22. Mihal Probirž (Poljska)

23. Ivan Hašek (Češka)

24. Dragan Stojković (Srbija)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter