Izvor: Kurir
07.05.2024 u 15:05
0

ŠOK! EVROLIGA MOŽE DA SUSPENDUJE BASKONIJU?! Ovo je sjajna vest za Zvezdu i Partizan – da li će se desiti NEZAPAMĆEN potez?

Ostale su da se odigraju još samo „majstorice“ u tri od četiri četvrtfinalna para pre nego što saznamo sve učesnike ovogodišnjem Fajnal-fora, a u Evroligi se već misli na narednu sezonu. Prethodnih dana saznali smo da postoje velike šanse da Srbija ostane bez jednog predstavnika u elitnom takmičenju evropskih košarkaških klubova, ali sada se pojavio detalj koji bi mogao da demantuje takav razvoj situacije!

Kako prenosi portal „basketnews“, Evroliga bi iz takmičenja za narednu sezonu mogla da izbaci Baskoniju, odnosno da timu crnogorskog stručnjaka Duška Ivanovića suspenduje licencu koju poseduje! Razlog za to bile bi blede partije u domaćem prvenstvu, gde je baskijski tim tek na devetoj poziciji i u velikoj borbi da se domogne plej-ofa.

Ukoliko bi sezonu završili na desetom mestu, Evroliga bi imala opciju da suspenduje Baskoniju! U pravilniku postoji član koji jasno govori da Evroliga ima pravo da učesnicima zabrani takmičenje po čak osam osnova, a jedan od njih bio bi ispunjen ako Ivanović tim sklizne za jedno mesto niže. U tom slučaju bi Baskonija završila ligaški deo sezone u donjoj polovini tabele, što bi Evroliga mogla da iskoristi kako bi im zabranila nastup u narednoj sezoni.

Iako se navodi da je ovakav scenario malo verovatan, ne treba isključiti opciju da on postoji. Zapravo, Baskonija bi veoma lako mogla da završi na desetoj poziciji jer ima dve pobede više od Huventuda, ali i lošiji međusobni skor. Ukoliko bi Ivanovićev tim izgubio preostala dva meča, a njihov rival pobedio oba puta, ovogodišnji učesnik Evrolige pao bi za jednu poziciju.

Možda bi u tom slučaju Evroliga donela odluku da Baskonija ne može da igra protiv najboljih klubova Evrope naredne sezone! A kada je već tako, da se zapitamo i ko bi upao na njihovo mesto? Direktor Paulius Montiejunas pre nekoliko dana istakao je da će jedan od pet timova – Partizan, Zvezda, Virtus, Valensija, Alba – napustiti takmičenje, ali… Možda umesto njih Baskonija završi svoju evroligašku epizodu, iako je igrala sasvim dobru sezonu, stigla do četvrtfinala i tamo izgubila od aktuelnog šampiona Evrope, madridskog Reala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter