Izvor: Kurir
28.02.2024 u 10:12
0

ŠTA JOKIĆ RADI AMERIČKIM ZVEZDAMA – PA TO NIJE HUMANO! Lebron i Kari ovakvo „UBIJANJE U POJAM“ nisu doživeli! Isplivale ŠOK BROJKE

Dominacija kakva se ne pamti! Maestralni srpski košarkaš Nikola Jokić grabi ka novoj MVP tituli u najjačoj ligi na svetu. Somborac ponovo igra izvanrednu sezonu, svakodnevno pomera granice i beleži brojke koje do sada nisu viđene u ovom sportu.

Utisak je da Srbin ne može da odigra meč, a da ne obori neki rekord i ostavi u neverici ljubitelje košarke „preko bare“. Njegova superiornost na terenu je prosto impresivna.

Najbolji protiv najjačih

Nakon još jedne čudesne partije porotiv Golden Stejta, u kojoj je zabeležio 32 poena, 16 skokova, 16 asistencija i četiri ukradene lopte, isplivao je podatak koji je mnoge ostavio bez teksta.

Verovali ili ne, Jokić od januara 2023. godine protiv tima koji predvodi američki superstar i jedan od najboljh igrača u ligi, Stef Kari, ima maksimalan učinak 5-0 i impresivnu statitstiku.

Na poslednjih pet utakmica protiv Voriorsa je prosečno beležio 29,8 poena, 13,2 skoka i 11 asistencija! Tripl-dabl u proseku!

Ne nabija komplekse samo Kariju, već „ubija u pojam“ i jednog od njaboljih košarkaša svih vremena Lebrona Džejmsa.

Ni popularni „Kralj“ ne pamti kada se poslednji put radovao posle okršaja sa Srbinom. Jokićev Denver vezao je šest trijumfa protiv Lejkersa, a Somborac je na tim mečevima beležio impresivne brojke.

Postizao je u proseku 27,3 poena, imao 14 skokova i 11.2 asistencije po meču.

Ovako nešto velike zvezde poput Lebrona i Karija definitivno nikada ranije u karijeri nisu doživele.

Jokić preskočio Lebrona

Zanimljivo, baš na utakmici protiv Voriorsa Nikola je preskočio Lebrona Džemsa na četvrtom mestu večne liste po broju tripl-dablova.

Protiv Golden Stejta Jokić je stigao do 139. tripl-dabla u karijeri i ostavio iza sebe američkog superstara koji je 138 puta bio dvocifren u tri kolone.

Međutim, treba istaći da je Lebron samo u plej-ofu odigrao 200 utakmica više od Nikole, a u čitavoj karijeri više od 800 mečeva.

Ispred Jokića sada su ostala samo tri igrača. Na prvom mestu je Rasel Vestbruk sa 210 tripl-dablova, drugi je Oskar Robertson sa 189, a na trećem mestu je Medžik Džonson sa 168.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter