Izvor: INFORMER
19.02.2024 u 12:08
0

STATISTIKA KOJA MILOJEVIĆA ZANIMA: Više golova od protivnika

Crvenoj zvezdi je preko bio potreban trener kojem nije primarno da pravi spektakl za navijače, nego da pobeđuje i donositi rezultat, a to je ono što su crveno-beli dobili dolaskom Vladana Milojevića. Statistika je u njegovom slučaju jasna i oslikava šta mu je najveća prednost u odnosu na Baraka Bahara - dati više golova od protivnika.

Kada se povela priča da će na klupu Crvene zvezde da se vrati Vladan Milojević, prva rekacija svih kojima su crveno-beli bliski, bila je da je to odlično rešenje. Ipak, nakon razmišljanja i analiziranja, to mišljenje više nije bilo konzistentno.

RASPAD SISTEMA U BAJERNU: Tuhel digao ruke, ništa od titule

Deo naroda verovao je jako u njega i sa radošću ga iščekivao, dok je bilo i onih koji su se pitali je li trener sa takvom filozofijom potreban Zvezdi. U njegovom sistemu ključna stvar je braniti se, dobro se zatvoriti, a onda dati gol ili dva, tek toliko da se pobedi. Normalno, ako ih bude i više – odlično, ali nije nužno. Pamte se njegove antologijske utakmice poput onog čuvenog Salcburga u gostima ili Kopenhagena, u sred noći da probudite bilo kojeg navijača Zvezde, znaće da vam kaže da je Pavkov matirao Liverpul sa dva gola.

Ono čega nema je očekivanje da će Zvezda svakog protivnika da pobedi sa tri ili četiri gola razlike, iako joj je tim za superligaške prilike taman toliko bolji u odnosu na većinu rivala. Pre Milojevića, Zvezdu je vodio Bahar. Sa najskupljim timom u istoriji kluba, uspeo je da izgubi tri puta i na polusezoni ima bod manje od Partizana.

 

Poređenje Baharove i Milojevićeve statistike je za izučavanje. Primera radi, prvi meč koji je Izraelac izgubio, na Krovu od Voždovca (3:2), Zvezda je imala posed lopte 73 odsto. Igrači su neverovatna 34 puta šutirali ka golu. Uspeli su da pogode samo dva puta, što je bilo nedovoljno i za bod. U narednom meču, koji takođe nije uspela da pobedi protiv Čukaričkog (2:1), Zvezda je opet imala ludačku statistiku. Sa posedom lopte 71 odsto vremena i 17 šuteva, na prvi pogled bila je dominantna na terenu. I na kraju opet ništa. Ono što je sve u klubu najviše zabolelo bio je „večiti derbi“, u kojem je srpski šampion potpuno preuzeo prednost rivala. Sa posedom lopte od 64 odsto i 21 šutem, tim sa „Marakane“ bio je zabava za mase bez rezultata. Takva igra nije vodila ničemu. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter