Izvor: Happybsc
08.09.2023 u 00:19
1

MA TAKO JE: Novak Đoković je najbolji, deseto finale US OPENA , drama samo u trećem setu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u deseto finale US Opena pobedom nad Benom Šeltonom u tri seta - 6:3, 6:2 i 7:6 (4), posle dva sata 39 minuta tenisa.

Đoković je, odigrao jedno od lakših polufinala sa nedoraslim rivalom u Njujorku i imaće šansu za četvrti trofej uNjujorku. Sirova snaga protiv tehnike, iskustva, kvaliteta i preciznosti, tako je izgledao čitav meč ove dvojice tenisera, gde se u jednom trenutku zapitate kako je Šelton stigao do ove faze turnira.

On se samo u trećem setu potrudio da zagorča život najboljem teniseru svih vremena, pa je u tom delu igre opustio ruku, počeo da pogađa i imao čak i set loptu na 5:4.

Đoković se u drugom delu tog seta ozbiljno mučio, počeo je da greši, energija mu je opala, a Amerikanac je, ni kriv ni dužan, imao šansu da uzme set u kom je zaostajao za brejk. Kada je Đoković uspeo da izjednači na 5:5, Šelton se vratio greškama i „pucao“ sebi u nogu, ali ni Novak nije odustajao od svojih grešaka, kao da je želeo da pokloni set protivniku. Zato je taj treći deo igre završen tek u taj-brejku kada je Novak otišao na 3:0, pa sačekao promašen zicer Šeltona za 4:1 i onda na mreži volejem otišao na 5:1. Za to vreme na tribinama je buktao „rat“ navijača, sudija u stolici ih je upozoravala, dok su Đokovića provocirali i radovali se svakom njegovom promašaju.

GRMI U MANILI! BOŽE PRAVDE! (VIDEO)

Servisi su mu bili moćni i uglavnom precizni u prvim gemovima, pa je Novak uspevao da uzme po dva poena, ali nije mogao do brejk prilika Činilo se u tom delu igre da Šelton igra bez neke posebne rezerve dok mu je iz boksa stizala sugestija da gleda šta Novak radi i da ga kopira. To baš i nije lak zadatak s obzirom na to koliko više iskustva i titula ima Đoković iza sebe, pa je Novak osvajao svoje gemove u razmenama, a Šelton svoje početnim udarcima.

Nije se dugo na njih oslanjao jer je već u šestom gemu popustio. Poslao je lopticu od mreže u aut, onda je imao zicer na mreži posle kratkog riterna Novaka i tu je prokockao šansu da izjednači, pa je Đoković poveo sa 0:30.

Nakon toga se odlučio na drop-šot u ranoj fazi poena, pogodio je mrežu, što mu je već bila sedma, ili osma neiznuđena greška i značila je dve brejk lopte za Đokovića.
Volejem je Ben poslao lopticu u aut već na prvoj i to je prvi brejk srpskog asa, koji se poigravao sa prednošću u završnici seta.

Napao je Šelton servis Novaka kada je krenuo na sve ili ništa u završnici trećeg seta, jer nije imao šta više da čeka. Jedan dobar smeč, pa onda i pad energije Đokovića u osmom gemu značili su brejk šansu za Amerikanca i Ben ju je iskoristio za 4:4.

A onda je usledila prava drama. Šelton je poveo sa 5:4, imao je jednu set loptu na servisu Đokovića, a kada ju je propustio, Novak je napravio brejk i poveo sa 6:5.

Ipak, u tom delu igre je već poprilično pao energetski, promašivao je i bukvalno poklanjao protivniku poene za ribrejk i 6:6. I u taj-brejku je poveo sa 5:1, pa je Šelton vezao tri poena i nije se predavao.

Novak je rizikovao, izašao je na mrežu, uzeo poen, pa sačekao grešku i ide u deseto finale. Na ovom turniru ima samo tri titule iz devet dosadašnjih finala, a termin ovogodišnjeg je u nedelju u 22 sata po srpskom vremenu.

23:57

I to je to

Novak Đoković je u finalu US Opena gde će igrati sa bopljim iz duela Danil Medvedev Karlos Alkaraz

23:43

Novak igra 481 taj brejk u karijeri Novak pokazuje svoje najjače oružje mentalnu snagu 

Pravi amerikanac tri poena za redom, i drama se nastavlja od sigurnih 5:1, stiglo se do toga da Novak mora sjajno da servira

23:36
Ma tako je 

Okreće Novak sve pravi brejk ponovo i u sledćem setu servira za novo finale na Flešing Medouzu u Njujorku!

23:42

 

23:30

Preživeo je Đoković

Lomio se poen imao je Šelton brejk šanse i priliku za osvajanje seta, ali izvukao se Novak i izjednačio na 5:5 u trećem setu.

23:26

Produžava Novak dramu

23:21

Preokrenuo je Šelton, potpuno neočekivana drama

Dva strašna poena Šeltona, pogodio je dva ugla terena, a onda je Novak pokazao ko je gazda tako što je istrčao napred i na mreži pogodio sam ćošak terena za 15:30. Onda je i Ben u razmeni pogodio mrežu pod pritiskom za 30:30. „Bombom“ iz servisa je Šelton uzeo poen za prednost, a onda i za gem.

23:15

Greši Novak

Pravi Šelton prvi brejk u ovom duelu, publika je poludela, Novak vraća u život mladog Američkog teniseraubliku je to pokrenulo, ali ne zadugo. Dve lopte je na identičan način ka sredini servis polja slao srpski igrač za 30:15 jer su dva udarca Šeltona završavala pri dnu mreže. Šelton je uspeo da u dugoj razmeni smečuje na mreži za 30:30 i nabije sebi dozu samopouzdanja. Novaka je to malo poremetilo i Srbin je poslao forhend u mrežu za brejk šansu. Iskoristio ju je Amerikanac i vratio se u meč.

 

23:06

Savršeno još dva gema potrebno do novog finala
Novak divno sa samo jednim izgubljenim poenom mirno servira za osvajanje još jednog gema i približavanje još jednom finalu i pohodu na 24 grendslem
23:03
Šelton se izvukao, Novak mogao i da prelomi meč

Kakav je samo udarac odigrao Đoković na 40:30 za Šeltona. Ispalio je jaku i perfektnu forhend paralelu, što je Šeltona uzdrmalo dovoljno da izgubi i sledeći poen na mreži, pa da servisom spasava brejk loptu. Pogodio je nakon toga razoran bekhend, a Novak je pogodio mrežu, pa je Amerikanac odbranio servis.

22:59

Samo iskusno

Šelton je uspeo da se izdigne dovoljno da osvoji jedan gem, prvi u ovom setu. Devetnaestim vinerom i vrhunskim forhendom je Đoković uzeo prvi poen u četvrtom gemu za 15:0. U dugoj razmeni mu je Amerikanac uzeo poen na mreži skraćenim volejem za 15:15. Hrabro je odigrao i za 15:30, posle čega je Nole forhendom iznudio grešku za 30:30. Šelton se nervira i pokazuje to otvoreno, a Đoković na mreži zakucava za 40:30. Uzeo je Šelton poen za 40:40 izlaskom u polje, a Đoković je servisom i defanzivom završio posao u naredna dva poena za potvrdu brejka.

22:45

Nezdovoljno deluje Ben Šelton

iako osvaja prvi gem u trećem setu rezultat je tatkv da dvadesetogodišnjak mora biti nezadovoljan, jednostavno nema razmiljanje i ne misli o poenima što Novak svakako kažnjava i kod mnogo iskusnijih tenisera od Šeltona.

22:36

Počinje treći set, odmah brejk na startu

Rizkuje, i sa razlogom i bez razloga Ben Šelton, dok Novak sve strpljivo čeka, greši mladi Amerikianc što nikako ne smete raditi protiv igrača kakv je Novak Đoković Novak tačno zna koji je sledeći potez protivnika i uz minimalan napor osvaja poene.

22:30

I drugi set u džepu, kako dobro igra Srbin

Popustile su žice na Novakovom reketu u druga dva poena osmog gema, pa je Šelton od 30:0 došao do izjednačenja. I čim je Đoković promenio reket, upisao je drugi as za 40:30, a onda i set.

22:22
Zna znanje Novak Đoković 

Kao što je i rekao hrani se Novak reakcijama publike, bila ona pozitivna ili negativna, Šelton agresivnim servisima i dalje veruje da može parirati najboljem teniseru današnjice, Novak čeka priprema i posmatra šta protivnik radi, potpuno ga je pokorio i pravi drugi brejk, što je gotovo i osvojeni drugi set.

22:16

Tehnika protiv nekontrolisane snage

Sve što Novak uradi na terenu deluje školski elegantno i ispravno, mnogo je iskustva, i Novak nnaizgleda lako postiže poene vodi sa velikih 4:2

22:13

Evo brejka i u drugom setu

Iako Novak ne deluje prezadovoljan, mladi Amerikanac je pravi kockar i igra na sve ili ništa, tome doprinosi i njegova ,mladost, ipak zahvaljujući hazarderskoj igri Šeltona srpski teniser dolazi do vođstva u drugom setu.

22:10

Nešto je nervozniji Novak

Uspeo je Šelton da uzme dva poena, a Đoković je napravio već do sada više neiznuđenih grešaka nego u prvom setu. Ipak, posle sigurnog Benovog gema, i Novak je uzeo jedan za 2:2.

22:03

Jako brzo se završavaju gemovi

kao i što smo mogčli da očekujemo kada se igra sa teniserom koji sve svoje nade polaže u servis, gemovi se završavaju jako brzo i ne možemo mnogo da vidimo od lepote tenisa. lepe poene gledamo tek kada Novak diktira tempo igre . Za sada bez brejka u drugom setu.

22:01

Odličan Đoković

Nastvalja Novak u svom ritmu pametno elgantno pleše po terenu, servira vrhunski i osvaja svo servis gem.

 

21.53

Preživeo je Ben, servisma

Mladi Amerikanac, nošen izuzetnom podrškom punog Atur Eša spašava svoj servis gem na početku drugog seta, iako se suočavao se brejk loptama.

21:45

Pravo niotkuda sreća za Amerikanca, ali zna Novak šta radi!

Imao je Amerikanac brejk priliku, ali izvukao se  Novak  iako je napravio nekoliko grešaka na svoj servis, ipak uz malo muke osvojio je prvi set!

 

21:40

Ako ne raspali servis Šelton nema igru

Mladi Amerikanac gubi sapouzdanje sa ovim što mu Đoković čini na terenu, počeo je slabije i da servira, Novak je imao četiri brejk lopte, ipak na krilima publike Šelton se vraća i osvaja svoj servis gem.

21:37

Novak je umetnik, ništa na snagu

Pokazuje Đoković čistu elganciju u igri, ne koristi  previše snage inteligentnom igrom i anticipacijom dolazi do 5:2 u meču:

21:32

Šelton nema plan B, evo brejka za Novaka

Kao što smo i očeikvakli strpljivo je sačekao Novak i došao do brejka, i sada je jasna njegova taktika zašto je odlučio da prvi servira na početku meča.

21:27

Savet tate Bena Šeltona“ Samo kopiraj Novaka“

Đoković sjajan i precizan , pokazuje naš teniser da ime sve segment igre. Novakov servis nije ubojit kao Šeltonov ali preciznost i plasman su kao i obično bez premca, naš teniser dobija lako svoj servis gem.

21:23

Protiv Novaka ne može samo juriš mora i glava

Novak je pripretio protivniku, ali nije uspeo da napravi brejk, Šelton igra previše nerezonski, što je još jedna stvar koju će Đoković znati da iskoristi.

21:20

Šelton grmi sa servisima

Ubitačno jake servise ispaljuje mladi Amerikanac, voli da igra servis volej igru. Gotovo svaki servis je prava bomba. Protivnik ne može ni da vidi loptu od te brzine, Novak želi da se igra razvije jer tada mladi Amerikanac nema previše izgleda.

21:14

Prvi poen Novak servira

Novak želi da vodi ovaj meč i izabrao je da prvi servira, obično izabira da riternira protivniku na početku meča, ali večeras je odlučio za drugačiji taktiku. Novak savršeno počinje ovo polufinale

21:08

Šelton pravi zoomer izašao maskiran na teren

Da ima svega 20 godina i da je pravi predstavnik svoje generacije , mladi amerikanac je prikazo sa autfitom, naime izašao je potpuno maskirana na teren sa kapuljačom na glavi, igrači na terenu.

 

 

21:04

NOVAK POČINJE 100 MEČ NA US OPENU

 

21:00

Idemo Novače na tragu košarkaša

Novak izašo i teren i počinje zagrevanje, teren će biti zatvoren jer je u Njuojrku najavljeno jako nervreme. Takvi uslovi odgovaraju našem teniseru.

20: 46

Sudar generacija

Novak igra po 47 put, a Šelton svoje prvo polufinale, kada je Đoković igrao svoje prvo polufinale ben šelton je imao samo dve godine.

20:36

E vreme je za polufinale

Igrači se približavaju i spremni su za izlazak na teren

20:33
Ivaniševiću se slošilo pred ovaj okršaj

Velika je vrućina u Njujorku, a meč se igra u dnevnom terminu, dok je trening bio pre toga, pa je Novakov trener osetio sve te uslove i na svojoj koži.

20:30
Dobro došli u  prenos meča Đokovića i Šeltona

Njih dvojica do sada nisu igrali nikada, a mladog Šeltona niko nije očekivao ovako rano u ovoj fazi turnira. Ipak, Ben je pobeđivao neke od igrača poput Kaćina, Tima, Karaceva, Pola i Tijafoa. Sad je pred ubedljivo najtežim ispitom u svetu tenis

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MA TAKO JE: Novak Đoković je najbolji, deseto finale US OPENA , drama samo u trećem setu”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter