Izvor: objektiv
21.11.2022 u 14:00
0

DA LI SE ĐOKOVIĆ OPRAŠTA OD TENISA? NOVAK progovorio o kraju karijere posle Torina

Novak Đoković je pričao o kraju karijere nakon osvajanja ATP finala u Torinu, gde je dokazao zašto je najbolji svih vremena.

Srpski teniser je dobio pitanje o penziji, a odgovor je bio veoma konkretan.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Nema kraja, kako kažu u američkom fudbalu. Ne osećam da imam misli i ideje o tome kako želim da završim karijeru, u smislu kada da završim. Da imam nešto na umu, podelio bih to sa vama – rekao je Đoković i dodao:

– Za mene je sve u dobrim emocijama i pozitivnim osećanjima na terenu, treninzima. Jedna stvar je osvojiti velike trofeje, sve je lepo, bajka. Ali moraš proći kroz mnogo poteškoća, teških dana, svakodnevnih izazova kako bi se motivisao, radio na sebi, došao do ovog nivoa i šanse da se pobedi. Uživam u procesu iz dana u dan, zaista. Igram sa mojim sinom, profesionalcima, juniorima. Gledam tenis. To je strast, opsesija. To je sastavni deo mog života. To me ispunjava. Ja sam pravi fan igre.

STRAVIČNA VEST! Nekadašnji fudbaler OFK Beograda pucao sebi u glavu!

Kada je reč o budućnosti, niko ne može da zna šta donosi sutra. Ipak, Nole nema dilemu da će do kraja života ostati u tenisu.

– Ako je to nešto što nestaje ili više ne osećam strast i ljubav prema igri u takmičarskom smislu… Ljubav prema tenisu nikada neće nestati, uvek će biti tu. Zauvek ću ostati u tenisu, bez obzira na oblik, formu, ulogu. Konkurencija je nešto drugo. Profesionalna karijera traži mnogo odricanja. Za to je neophodni imati podršku bliskih ljudi, imati balans. Trenutno mi stvari dobro funkcnionišu na tom planu. Nikad se ne zna šta može da se dogodi. Deca imaju osam i pet godina, postaju stariji, imae različita interesovanja. Možda će imati drugačije zahteve od mene. Ako moram da provodim više vremena sa njima, a manje na tenisu, to će se desiti. Ne znam šta budućnost donosi. I dalje imam glad za trofejima, pišem istoriju, takmičim se na najvišem nivou, donosim dobre emocije ljubiteljima sporta, tenisa. To je ono što me pokreće. Imam mnogo različitih motivacionih faktora i motivacije mi ne nedostaje nikada. Naravno, svi imamo loše dane, nedelje. Ali generalno, taj osećaj je i dalje prisutan – zaključio je Đoković.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter