Izvor: Alo
18.04.2024 u 09:11
0

SA RAZLOGOM JE UZOR SVIMA: ON je priznao da se ugleda na Đokovića!

Domaradžu Gukeš, često u medijima poznat i pod nadimkom Gukeš Di, jedno je od najvećih imena u savremenom šahu

Kao čudo od deteta oduševio je svet, a u januaru 2019. godine postao je drugi najmlađi igrač u istoriji koji je dobio titulu velemajstora (najmlađi je Rus Sergej Karjakin). U tom trenutku dečak iz Čenaija imao je 12 godina i sedam meseci.

– Volim tenis, ali rekao bih da sam prilično loš u njemu – nasmejao se.

Tokom jedne od emisija o njemu, na policama se našla i autobiografija Andrea Agasija, pa ga je novinar upitao ko mu je od drugih sportista uzor, pogotovo kada je reč o mentalitetu.

MNOGI SU ZABRINUTI ZA NJEGA: Nije bio jedini koji je imao problem sa sa visokom temperaturom u Kneževini

– Kada sam bio mlađi, bio je to Virat Koli, indijski igrač kriketa, dugo mi je bio uzor. Trenutno je to Novak Đoković, mislim da je njegov mentalitet jedan od najboljih u svim sportovima. Jasno je da su tenis i šah različiti, ali u svakom sportu moraš da imaš određene kvalitete koji mogu da te učine dobrim. Po mom mišljenju, Novakov mentalitet i njegova sposobnost da se usredsredi je izvanredna – rekao je Gukeš.

Trenutno je na 16. mestu FIDE poretka, a najbolji plasman karijere bilo mu je osmo mesto – na njemu je bio u septembru 2023. godine. Gukeš je jedno od lica nezabeležene ekspanzije indijskog šaha u poslednjim godinama, a pored njega neverovatne rezultate prave Ramešbabu Pragnananda, Vidit Gudžrati, Ardžun Ergaisi…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter