Izvor: Kurir
29.02.2024 u 17:10
0

TRESE SE TLO SVETKOG FUDBALA: Pogba suspendovan na četiri godine zbog dopinga!

Francuski reprezentativac, Pol Pogba, suspendovan je na četiri godine zbog dopinga.

Ovo bi vrlo lako mogao da znači i kraj karijere za proslavljenog fudbalera koji će 15. marta proslaviti 31. rođendan.

Poslednju utakmicu Pogba je odigrao u septembru 2023. godine protiv Empolija. Ubrzo nakon tog meča je do javnosti stigla informacija da je Francuz pao na doping testu, a onda i vest da se nalazi pod istragom. U oktobru je potvrđeno da je rezultat njegovog testa bio pozitivan.

„Sigurno je samo da Pol Pogba nikada nije hteo da prekrši pravila“, poručila je tada Rafaela Pimenta, menadžerka fudbalera.

Pred sud je izašao 18. januara, a više od mesec dana kasnije, doneta je odluka koju je prenela ugleda italijanska „La Republika“.

Pogba je seniorsku karijeru počeo u Mančester junajtedu kao mladi fudbaler, a već 2012. godine, kao devetnaestogodišnjak je otišao u Juventus, a nekoliko sezona kasnije je njegov odlazak iz Junajteda bez obeštećenja proglašen kao jedna od najvećih grešaka u karijeri legendarnog Aleksa Fergusona.

Posle šest godina, „Crveni đavoli“ su javno priznali grešku i za povratak veziste platili su 105 miliona evra.

Povratak u Torinu usledio je 2022. godine.

SRBIJA DOBILA NOVOG SELEKTORA! Aktuelni trener Vojvodine u misiji vraćanja rukometa na stare staze slave!

Karijera Pogbe obeležena je brojnim povredama, a ukrašena je trofejima, među kojima se izdvaja titula na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji. U finalu u Moskvi je bio strelac.

„Lekip“ je ranije naveo da je Juventus odlučio da Pogbu odstrani iz ekipa i zabrani mu pristup trening centru, ali i da ima bilo kakav kontakt sa ljudima koji rade u klubu.

Plata mu je „zaleđena“ do daljnjeg, a navodno će mu biti isplaćeno samo 42.500 evra od osam miliona koliko mu iznosi godišnja plata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter