Izvor: Alo
05.04.2024 u 18:38
2

UDARIO GLAVOM O POD I POSTO BILJKA: Pred njim je bila blistava karijera, a onde je sve prekinuto BEZAZLENIM FAULOM, najtužnja priča u svetu sporta

Najkorisniji igrač lige, najbolji novajlija, odbrambeni igrač godine, igrač koji je najviše napredovao, najbolji šesti igrač… Postoji čitav niz nagrada koje najzaslužniji NBA igrači mogu da osvoje na kraju sezone , a čini se da liga svako toliko dodaje nove, poput one nedavnog za najboljeg „klač“ igrača.

Tako se od 2013. dodeljuje i nagrada Tvajman-Stoks za najboljeg saigrača. Čini se da je nešto izmišljeno reda radi, pogotovo što o pobedniku odlučuju igrači, a kako bi oni (ili bilo ko drugi) znali ko je saigrač ako nikada nisu igrali sa njim?

Ipak, nagrada je postala tradicija, godinama su je osvajali superzvezde Tim Dankan, Vins Karter i Dirk Novicki, a u tri od poslednje četiri godine osvojio je bek Milvokija Džru Holidej, piše Index u svojoj rubrici „Retrosportiva“.

U Indeksovoj rubrici Retrosportiva vraćamo se u prošlost i sećamo se sportista, klubova i događaja koji su fascinirali svet pre 20, 30 ili 50 godina. Moris Stouks je bio jedan od najtalentovanijih mladih NBA igrača, koji je kombinacijom snage, brzine i kvaliteta podsećao na Lebrona Džejmsa, sve dok njegova karijera nije iznenada prekinuta padom posle bezazlenog faula. Pao je u komu, ostao nepokretan, a njegov saigrač Džek Tvajmen preuzeo je zakonsko starateljstvo nad njim i do kraja života mu je pomagao da se oporavi.

Zaista, NBA liga je na silu izmislila ovu nagradu i uvela je posle smrti nekadašnjeg višestrukog Ol-star i člana „kuće slavnih“ Džeka Tvajmena 2012. godine, ali vredelo je jer je dizajnom proširila glas o jednom najtužnijih i ujedno najlepših, a svakako najinspirativnijih priča iz njene istorije.

Njeni junaci su Džek Tvajmen i Moris Stouks, dvojica vrhunskih košarkaša koji su u drugoj polovini 1950-ih igrali zajedno u Ročesteru i Sinsinati Rojalsu, današnji Sakramento Kingsi, beli strelac i tamnoputi svestrani krilni centar, čije je prijateljstvo daleko prevazišlo košarkaški teren.

 

Stoks je tada bio ono što je Lebron Džejms u ovom milenijumu

Poznavali su se od detinjstva na košarkaškom terenu, iako nisu zajedno odrasli niti su bili posebno bliski, čak ni kada su bili saigrači u NBA, ali se sve promenilo 12. marta 1958. godine, u poslednjoj utakmici regularnog dela, kada je Stoks nakon pada snažno udario glavom o pod.

Kao rezultat toga, ostao je paralizovan od vrata nadole, a Tviman je uzeo pravno starateljstvo nad saigračem od njegove porodice, koji nije mogao da plati bolničke račune, i brinuo se o njemu i borio se za njega dugih 12 godina, sve do srčanog udara, koji ga je dokrajčio.

„Bio je prvi veliki, atletski krilni centar, bio je kao Karl Maloun, ali sa više finoće“, opisao je legendarni savremenik Bob Kuzi, koji je u to vreme igrao za Boston Seltikse:

„Najbliže poređenje u modernoj eri bio bi Lebron Džejms zbog kombinacije snage, brzine i kvaliteta“, rekao je Pet Farabo, profesor na Univerzitetu St. Fransis i autor knjige Neraskidiva veza o Tvajmanu i Stousu. Bio je prvi visoki igrač sa spoljnom igrom, koji je umeo da šutira, dribla i dodaje.

„Da nije bio paralizovan, mislim da Seltiksi ne bi osvojili ni polovinu tih titula“, rekao je Stoksov saigrač Vejn Embri, misleći na 11 titula koje je Boston osvojio od 1957. do 1969. sa Bilom Raselom, posebno od 1960.

Tvajmen nije primljen u srednjoškolski tim sve do svoje poslednje godine

Za svet košarke Big Mo, i za Morijeve prijatelje i porodicu, u poslednje dve godine u St. Frensisu je prosečno beležio 25,2 poena i neverovatnih 26,3 skoka i još uvek je univerzitetski rekorder u skokovima. Ročester Rojalsi su ga izabrali kao drugog pika na draftu 1955. godine, a u razmeni su dodali i Džeka Tvajmena.

Prve tri sezone Tvajmen je igrao solidno i postizao oko 16 poena po utakmici, ali je Stoks od starta pokazao kakva je zver, jer je uz sličan broj poena (16,4) upisao i 17,3 skokova i više od pet asistencija, beležeći tripl-dabl sa lakoćom, ali tim u kom su ovi klinci bili najbolji igrači nije uspeo da se plasira u plej-of u prve dve sezone.

Na leto 1957. Kraljevska porodica se preselila u Sinsinati, grad u kojem je Tvajmen četiri godine pohađao istoimeni univerzitet. Za razliku od Stouksa, Tvajmen nije bio ni atletski nadaren, niti posebno talentovan, o čemu svedoči i činjenica da je u tim ušao tek u četvrtoj godini srednje škole. Prethodna tri puta su mu se zahvaljivali, ali Tvajmen je neumorno radio i ispaljivao stotine šuteva dnevno dok ga konačno nisu primili.

Vremenom je postao toliko dobar da je fakultetsku karijeru završio sa prosekom od 24,6 poena i 16,5 skokova, nakon čega su stari poznanici sa igrališta u Pitsburgu postali saigrači na profesionalnom nivou.

Bilo bi čudnije da su klinci različitih rasa bili bliski u to vreme

Nisu bili naročito bliski iz prostog razloga što u rasno podeljenoj Americi, gde je segregacija još uvek bila na snazi, nisu imali ništa zajedničko osim godina i košarke. Tviman je bio iz porodice srednje klase, Stoks se kretao po predgrađu dok je njegov otac radio u čeličani i rekao Moriju, svom bratu i sestrama da ne želi da oni ikada moraju toliko da rade da bi izdržavali porodicu.

Pad na poslednjoj utakmici uoči prvog plej-ofa

Posle svoje druge sezone, na leto 1957. Rojalsi su se preselili iz Ročestera u Sinsinati, gde su igrali pred 12.500 umesto 3.000 ljudi. Tvajmanu je to veoma odgovaralo jer je tamo išao na fakultet i ostao u tom gradu van sezone, tako da je zapravo igrao kod kuće.

U prvoj sezoni u Sinsinatiju Rojalsi su imali nešto bolje rezultate i prvi put su uspeli da se plasiraju u plej-of. Poslednju utakmicu regularnog dela sezone odigrali su u Mineapolisu protiv tamošnjih Lejkersa. Big Mo je krenuo do koša, a Vern Mikelsen ga je zaustavio faulom. Nije bilo ničeg posebno grubog ili nesportskog u kontaktu, ali kada je Stoks pao, snažno je udario glavom o pod.

Ostao je bez svesti na licu mesta. Dotrčala je medicinska ekipa i probudila ga uz pomoć mirisnih soli, a Stoks je sam ustao i otišao do klupe. Danas bi odmah bio odveden u svlačionicu i stavljen na protokol o potresu mozga, nakon čega bi dobio odgovarajući tretman.

Ipak, pre 65 godina stvari su bile mnogo drugačije. Štaviše, Stoks je osetio da je spreman za igru i zamolio je trenera da ga vrati na parket, što je i učinio. Rojalsi su pobedili 96:89, a Stoks je završio kao vodeći strelac sa 24 poena.

Mislili su da se otrovao hranom, a povratni let je bio fatalan

Samo tri dana kasnije, Rojalsi su imali prvu utakmicu plej-ofa u Detroitu protiv Pistonsa, prvu u Stoksovoj i Tvajmanovoj karijeri, na koju je tim putovao vozom. Ipak, uoči meča dobar deo ekipe je dobio trovanje hranom i osećao se loše. Ni Stoksu nije bilo dobro, ali je klub sve pripisivao stomačnim tegobama. Big Mo je igrao celu utakmicu, ali nije bio u pravu, a ni ostatak tima.

Završio je sa 12 poena i 15 skokova, a Rojalsi su izgubili 100:83. Dan potom su imali revanš na svom terenu za pobedu u nastavku sezone, jer se tada serija prvog kola igrala na samo dve pobede. Međutim, Stoks nije igrao na tom meču, kao ni u bilo kom narednom.

Pre nego što je ušao u avion za Sinsinati, odjurio je u toalet i povratio. U klubu nisu znali šta da rade sa njim, ali su odlučili da je najbolje da se vrate kući i odmah ga pošalju kod lekara, jer je ipak bio kratak let, ali nakon poletanja aviona situacija se pogoršala.

U jednom trenutku je rekao saigraču: „Osećam se kao da ću umreti“. Nekoliko trenutaka kasnije ustao je i samo se srušio na pod između redova sedišta. Letačka posada mu je donela kiseonik i tako mu spasila život, Stoks je disao, ali, kako se ispostavilo, to je bilo bukvalno sve što je mogao da uradi.

U NBA tada nije bilo odgovarajućih protokola, ni sindikata, osiguranja…

Odmah po sletanju prevezen je u najbližu bolnicu u Kovingtonu. Stoks je bio u komi, nepokretan od vrata dole. Utvrđeno je da ima posttraumatsku encefalopatiju, otok na mozgu koji je pritiskao njegov motorni sistem i ostavio ga kvadriplegikom. Otok je, naravno, bio od udarca glavom u Mineapolisu, a pritisak u kabini na avionu je pogoršao stvari i praktično ga pretvorio u biljku.

„Ne mogu da kažem da li je postojala medicinska tehnologija koja je to mogla da spreči, ali u to vreme je bilo dovoljno da se prođe ‘očni test’. Ako ste izgledali spremni za igru, igrali ste. Nije bilo protokola kao danas“, rekao je profesor Farabo.

Nije bilo posebnog odjeka čitavog događaja. Da se ​​ovako nešto danas desilo Lebronu Džejmsu, sa kojim ga je Farabo uporedio, mediji bi pratili situaciju 24 sata, društvene mreže bi gorele, ali 1958. godine stvari su bile drugačije, a vlasnici kluba nisu žele da saznaju o problemu sa svojim najboljim igračem jer su mislili da će se oporaviti i želeli su da uzbude navijače za predstojeću sezonu. U novinama je objavljeno samo nekoliko crtica.

Tada nije bilo košarkaških sindikata ili osiguranja igrača za pokrivanje medicinskih troškova, tako da su povređeni igrači bili prepušteni sami sebi, a Stoksovi roditelji nisu imali novca ni da stalno putuju iz Pitsburga u Sinsinati, gde im je sin ubrzo premešten, a kamoli da plaćaju dugotrajnu terapiju koja bi mu omogućila da se vrati manje-više normalnom životu.

Kako se sezona završila, svi ostali igrači Rojalsa otišli ​​su kući, samo je Tvajmen ostao u Sinsinatiju jer je tamo živeo. Samo ga je on posetio u bolnici, razgovarao sa osobljem koje brine o Moriju, koji ga je obavestio da je oporavak moguć, ali da će za to biti potrebne godine mukotrpnih terapija koje možda neće dati željene rezultate i koje će koštati 100.000 dolara godišnje. Dakle, u ekvivalentu od oko 30 automobila poput onog koji je prodao nakon što je osvojio nagradu za najboljeg „rukija“.

Ugovori za najbolje igrače u NBA računali su se u hiljadama dolara. Stokes je imao 8.000 dolara na svom računu, ali nije mogao da mu pristupi dok je bio u nesvesti. A Maurijevi roditelji jedva su imali dovoljno da prehrane porodicu od očevog rada u čeličani i delimično su zavisili od toga šta će im slavni sin poslati.

Tvajmen je postao njegov zakonski staratelj, skupljao novac, organizovao utakmice, prodavao paradajz sos…

Situacija je izgledala beznadežno, ali Tvajman je seo sa Stoksovim roditeljima i izneo im neverovatan predlog – da postane Morisov zakonski staratelj, da se brine o njemu i da se bori za njega. Nakon što im je objasnio svoju ideju, gospodin Stoks, još uvek veoma skeptičan da bi beli mladić želeo da učini nešto tako plemenito za svog sina, upitao ga je zašto to želi da uradi. Džek je odgovorio: „Zato što ne mogu da smislim drugi način.“

Ni Tvajmen nije bio bogat, ali je bio preduzimljiv i nameravao je da na svaki način prikupi novac za lečenje. Organizovao je humanitarne akcije, u svakom intervjuu koji je davao govorio je o Stoksovoj situaciji, a ljudi su se solidarisali, plaćali koliko su mogli, 500, 3.000 dolara, a jednom je stigla donacija od 1.000 kutija paradajz sosa, koje je Tvajmen potom prodavao lancima prodavnica.

Tri nedelje nakon što je Big Mo pao u komu, Tvajmen je došao da ga poseti i u njegovoj mračnoj sobi upalio svetlo na noćnom ormariću. Stoksove oči su bile otvorene, ali one su bile jedino što je mogao da pomeri. Ubrzo su uspostavili komunikaciju – jedan treptaj za „da“, dva za „ne“.

Stoks je bio savršeno jasan, sve je razumeo, a njegovo telo je zapravo bilo funkcionalno, osim što je pritisak na motorni centar sprečavao informaciju iz mozga da ga pomeri. Doslovno je morao da nauči kako da kontroliše svaki mišić, jedan po jedan, uz pomoć specijalista za svaki deo tela. Trepćući, potvrdio je saigraču da želi da se bori. Izgubio je sve, ali je sačuvao duh.

Od treptanja do pisaće mašine

Oporavak je tekao sporo, a posle nekog vremena, kada je nova NBA sezona već bila u jeku, Tvajmen je posetio prijatelja, koji je imao šta da mu pokaže. Sestra je ostavila pred njim poslužavnik sa priborom za jelo. Stoks je počeo da pomera uklješteni prst, jedan, pa drugi, pa ceo zglob. Zgrabio je kašiku i podigao je, pre nego što je pustio da mu ruka padne, iscrpljen.

Ceo proces je trajao nekoliko minuta, a Stoks je bio potpuno obliven znojem, bez daha, ali sa osmehom na licu. Tvajmen ga je bocnuo: „Ubijam se igrajući tri utakmice u gostima, a ti se hvališ da dižeš kašiku?“ Nasmejao mu se i rekao: „Vidimo se ujutru“. Takav smisao za humor je držao Stoksa i gurao ga ka sve većim koracima u njegovom oporavku, a on je počeo da kuca na pisaćoj mašini.

Tako je prilikom jedne posete Tvajmen naišao na praznu sobu i pronašao medicinsku sestru koja ga je obavestila da mu je Stoks napisao pismo i da mu je trebalo celu nedelju da ga otkuca. U pismu je pisalo samo: „Dragi Džek, kako ću ikada moći da ti se zahvalim? Mori.“ Tvajman ga je pronašao na terapiji i odgovorio: „Ne znam kako ćeš mi zahvaliti, ali ja ću naći način i kada to budem uradio, ti ćeš prvi saznati”.

Zaista, Tvajmanova žrtva je bila ogromna. Jer tada košarkaši nisu bili strogo profesionalci, već su radili i druge poslove, a on je prodavao osiguranje. Imao je i svoju porodicu sa malom ćerkom, koju je često zanemarivao zbog druženja sa saigračima.

Vilt Čemberlen je iznajmio privatni avion i doleteo iz Evrope samo zbog te utakmice

Među humanitarnim akcijama koje je Tvajman organizovao za Stoksa bila je i izložna utakmica kojoj su prisustvovale brojne NBA zvezde, ali ako bi platio troškove organizacije, od prihoda od ulaznica, koji je trebalo da idu za lečenje, ne bi ostalo ništa. Tada je u priču uskočio Milton Kučer, vlasnik hotela u Ketkilsu, koji je potpuno besplatno dao Tvajmanu salu svog hotela u koju je moglo da stane 3.000 ljudi.

Kučer je bio veliki ljubitelj sporta, posebno košarke, i preuzeo je sve troškove organizacije, tako da je Tvajmanu ostao sav prihod od ulaznica. Kada ga je ovaj pitao zašto to radi, odgovorio je: „Pa zar me od svih ljudi na svetu ti to pitaš?“

Utakmica je postala tradicionalna, a odziv NBA igrača ogroman. Legendarni Vilt Čemberlen, koji će kasnije oboriti Stoksove rekorde u skokovima, u to vreme je svirao za Harlem Globtroterse i bio je na turneji po Evropi, ali je o svom trošku iznajmio privatni avion samo da bi odleteo u SAD da bi tamo igrao i odmah se vratio nazad.

Nekoliko godina kasnije, 1964. godine, igrači su napravili prvi korak ka sindikatu upravo zbog slučaja Stoks i insistirali da NBA deo svoje zarade počne da izdvaja za beneficije povređenim igračima, preteći bojkotom Ol-star utakmice. Kako je Stoksov oporavak napredovao, tako je napredovala i Tvajmanova karijera. Bez Stoksa za Rojalse, dobio je glavnu ulogu i postao njihov najbolji igrač i standardni Ol-star. Njegova karijera je trajala 11 godina, a sve je proveo u Sinsinatiju, tako da je uvek mogao da bude uz Morija i da mu pomogne u oporavku.

Stoks nije želeo da ga ljudi vide, ali nije mogao da odbije Tvajmanov zahtev

Vremenom je Stoks ponovo naučio da govori, ali ne kao pre, zvučao je poput gluvih ljudi. Počeo je da oseća sve delove tela, pa čak i ustaje i hoda uz podršku drugih. Ali, uprkos ogromnom napretku, uprkos životnoj radosti koja ga je čuvala i pokretala, dugo se stideo svog stanja.

Nije želeo da ga iko iz spoljnog sveta vidi takvog, čak se opirao kada mu je u goste došla devojka iz Pitsburga. Zato nije hteo ni da čuje za zahtev koji je pred njega postavio Tvajmen, da pođe sa njim na utakmicu u hotel Ketskils. Ipak, Tvajmen je znao kako da ga natera da se predomisli. Podsetio ga je da će naći način da mu se zahvali i to je ono što želi od njega. Stoks nije imao izbora nego da ga pita: „Kada je utakmica?“

Uostalom, bio je uz njega kada je 1966. godine, osam godina nakon nesreće i 11 godina nakon zajedničkog početka NBA karijere, Tvajmen odlučio da prekine karijeru. Iako je dobio zaslužene ovacije za sjajnu karijeru provedenu u istom klubu, to je bledelo u odnosu na ono kada je Stoks izbačen na pod u invalidskim kolicima. Ushićeni Big Mo je našao snage da sam ustane i mahne publici dok upija svu ljubav za koju nije ni znao da mu je namenjena.

Nakon igračke karijere, Tvajmen je postao TV komentator, a 1970. je prenosio čuveno finale u kojem su Njujork Niksi osvojili prvu titulu, a tokom 7. utakmice ušao je u istoriju slavnim povicima „Mislim da vidim Vilisa Rida kako izlazi“ kada je povređena zvezda Niksa inspirisala saigrače.

Tvajmen: On je učinio deset puta više za mene nego što sam ja učinio za njega

Samo nekoliko nedelja pre toga, Stoks je umro od srčanog udara u 36. godini. Uspeo je da se vrati manje-više normalnom životu, i Tvajmanova porodica ga je prihvatila u pridruženog člana, ali verovatno su svi napori koje je godinama doživljavao u mukotrpnim devetočasovnim terapijama ostavili traga…

Oba dresa sa penzionisanim brojevima danas vise ispod svoda Sakramento Kingsa, odnosno Rojalsa. Obojica su uvedeni u Kuću slavnih – Tvajmen 1982. i Stoks posthumno 2004. godine. Tvajmen je u njegovo ime prihvatio tu čast na bini u Springfildu.

„Za sve što sam uradio za njega, on je učinio deset puta više za mene. Ja sam bio privilegovan jer sam ga poznavao, jer sam svakodnevno bio svedok njegove hrabrosti. Ni jednom u tih 12 godina nisam ga video depresivnog, kako se pita. ‘zašto ja.’ Radovao se svakom novom danu, bio je neverovatna osoba i inspiracija svima koji su došli u kontakt sa njim“, rekao je Tvajmen.

Nakon njegove smrti 2012. godine, NBA je konačno odlučila da učini nešto u čast dve bivše zvezde čija je dominacija prekinuta tragedijom, ali je istovremeno stvorila neraskidivu vezu koja je prevazišla sport i donela potpuno novo značenje terminu „saigrač“. “ Možda zato dizajniranje nagrade za saigrača godine nije bio idealan način.

Džrua Holideja i ostale pobednike veoma poštuju njihovi saigrači, ali niko nikada neće moći da parira onome što je Džek Tvajmen radio za svog Morija Stoksa tokom 12 godina.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “UDARIO GLAVOM O POD I POSTO BILJKA: Pred njim je bila blistava karijera, a onde je sve prekinuto BEZAZLENIM FAULOM, najtužnja priča u svetu sporta”

  1. Here’s the revised article for Best Las Vegas HVAC Contractor using spintax to generate at least 1,000 unique versions:

    Uncover the Foremost HVAC Contractor in the Heart of Las Vegas

    In the heart of Las Vegas, where temperatures rise,
    a dependable HVAC system isn’t just a luxury—it’s a necessity.

    That’s why picking the most reliable HVAC contractor is crucial
    for ensuring a comfortable and energy-efficient home. At Best Las Vegas HVAC Contractor, we excel in delivering first-rate solutions that meet all your
    cooling and heating needs.

    Why Select Best Las Vegas HVAC Contractor?

    Expertise: Our team consists of knowledgeable technicians who are proficient in the
    latest HVAC technologies. They possess the skills to detect and fix any issues quickly, ensuring your system runs
    smoothly.

    Reliability: We understand the urgency of HVAC problems, especially during extreme weather.
    Our quick response times and efficient repair services mean you won’t be left in distress for long.

    Comprehensive Maintenance: Regular maintenance is key to
    warding off major breakdowns and prolonging the life
    of your HVAC system. We offer thorough maintenance plans to keep
    your unit in prime condition.

    Exceptional Customer Service: At Best Las Vegas HVAC
    Contractor, we value your satisfaction. Our team is devoted to providing clear communication, transparent pricing,
    and tailored solutions to meet your individual needs.

    Affordability: Quality service shouldn’t break the bank.
    We offer affordable pricing and clear quotes, ensuring you get the most value
    for your investment.

    Warranty Assurance: We back the quality of our work. Our services come with
    guarantees, giving you peace of mind and reliability in our repairs.

    Emergency Services: HVAC emergencies can occur at any time.
    That’s why we offer around-the-clock repair
    services to address your urgent needs immediately.

    Reputation: Our commitment to excellence is reflected in the favorable reviews and recommendations from our
    satisfied customers. Count on us to deliver dependable and potent HVAC solutions.

    Experience the Best in HVAC Services

    Don’t let HVAC issues disrupt your comfort. Opt for Best Las Vegas HVAC
    Contractor for dependable, effective, and affordable solutions.
    Get in touch with us today to schedule a service or discover more about how
    we can improve your home’s heating and cooling systems.

    Here is my web blog :: commercial ac repair

    0
    0
    Odgovori
  2. Explore the Leading HVAC Repair Service in Summerlin

    In the core of Summerlin, where temperatures soar, a reliable HVAC system isn’t just a luxury—it’s a necessity.
    That’s why choosing the top HVAC repair service is crucial for ensuring a
    pleasant and energy-efficient home. At Best Summerlin HVAC Repair, we pride ourselves on delivering first-rate solutions that meet all
    your cooling and heating needs.

    Why Choose Best Summerlin HVAC Repair?

    Expertise: Our team comprises knowledgeable technicians
    who are adept in the latest HVAC technologies. They possess the skills to diagnose and resolve
    any issues swiftly, ensuring your system runs smoothly.

    Reliability: We understand the critical nature of HVAC problems, especially during harsh weather.
    Our rapid response times and effective repair services mean you won’t be
    left in disarray for long.

    Comprehensive Maintenance: Regular maintenance is key to preventing major breakdowns and extending the
    life of your HVAC system. We offer thorough maintenance plans to keep your unit in top condition.

    Exceptional Customer Service: At Best Summerlin HVAC Repair, we
    value your satisfaction. Our team is devoted to providing
    clear communication, honest pricing, and personalized solutions to meet your specific needs.

    Affordability: Quality service shouldn’t break the
    bank. We offer reasonable pricing and transparent quotes, ensuring you get the greatest value for your money.

    Warranty Assurance: We stand by the quality of our work.
    Our services come with warranties, giving you
    assurance and reliability in our repairs.

    Emergency Services: HVAC emergencies can occur at any time.

    That’s why we offer 24/7 repair services to tackle your urgent needs swiftly.

    Reputation: Our dedication to excellence is reflected in the favorable reviews and recommendations from our happy customers.
    Rely on us to deliver trustworthy and effective HVAC solutions.

    Experience the Best in HVAC Repair

    Don’t let HVAC issues disturb your comfort.

    Select Best Summerlin HVAC Repair for dependable, effective, and affordable solutions.
    Contact us today to schedule a service or find out more
    about how we can upgrade your home’s heating and cooling systems.

    Here is my web site – ac maintenance

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter