Izvor: happy
18.02.2024 u 17:26
0

ŽENA SINIŠE MIHAJLOVIĆA DOŠLA NA UTAKMICU: Prvi put od kako je umro prisustvovala meču – a tamo… (FOTO)

Došla je na utakmicu dva "Sinišina kluba", igrali su Lacio i Bolonja, u kojima je srpski as ostavio veliki trag, što igrački, što trenerski.

Supruga pokojnog fudbalskog asa Siniše Mihajlovića, Arijana, prvi put je od tragičnog kraja „Mihinog“ života došla na meč.

I to ne na bilo koji.

Došla je na utakmicu dva „Sinišina kluba“, igrali su Lacio i Bolonja, u kojima je srpski as ostavio veliki trag, što igrački, što trenerski.

Arijana Mihajlović je, pritom, na stadion donela i poseban dres.

Bio je to dečji dres Lacija sa natpisom na leđima „Violante“ – a kako je u pitanju ime njene i Mihine unuke (ćerka njihove ćerke Virdžinije), jasno je koji je Sinišinoj udovici klub za nijansu draži od onog drugog.

– Lacio – Bolonja. Volim te – nije ostavila dilemu Arijana Mihajlović ko joj je i ko će joj zauvek biti u srcu više od svih ostalih.

Inače, Bolonja je trijumfovala nad Lacijom u Rimu – 1:2 u 25. kolu Serije A i sada sa punim pravom može da se nada plasmanu u Ligu šampiona. Ekipa Tijaga Mote je peta na tabeli italijanskog prvenstva sa 45 bodova, koliko ima i četvrtoplasirana Atalanta. Lacio je na osmom mestu sa 37.

Potresna ispovest Arijane Mihajlović godinu dana posle Mihine smrti

„Novosti“ su vam nedavno javile kako je Arijana Mihajlović sa decom znala da je u toku poslednji mesec života njenog supruga, a da njemu o tome nisu pričali.


No, u toj istoj emisiji, ona je još o nekim stvarima govorila, za početak – o tome kako je prebrodila prvu punu godinu bez Mihe uz nju:

– Ova 2023. je bila veoma teška, mnogo je bilo različitih emocija. U prvih nekoliko meseci nisam mogla da uradim ništa, a onda sam uz pomoć stručnjaka počela da tu tugu prihvatam. Nastavila sam da živim za moju decu, nastavila da odajem počast Siniši, koji je bio istinski borac i koji je voleo život.

„Halo, ljubavi… imam leukemiju“

U razgovoru sa Silvijom Tofanin, ona je dodala da su poslednje četiri godine, od otkrića da Siniša Mihajlović ima leukemiju, pa da smrti u decembru 2022, bile teške.

– Prvi put sam na odmoru na Sardiniji primetila da je malo umorniji nego inače. Dan posle teniskog meča sa prijateljem nije mogao da ustane iz kreveta, nije mogao da hoda više. Otišli smo u hitnu pomoć, ali nisu baš znali šta je.

A onda je stigao laboratorijski nalaz. Leukemija. Ženi je to saopštio telefonom.

– On je otišao u Bolonju (na preglede), pozvao me odande telefonom i rekao „Ljubavi, imam leukemiju“. Nisam znala šta da uradim, ostala sam nema. Rekla sam mu da ćemo zajedno kroz sve proći i taj prvi put smo bili veoma jaki i mislili smo da ćemo pobediti.

Prvi pravi strah

Posle te dijagnoze, Siniša Mihajlović je, prisećala se njegova žena, podvrgao prvoj tranpslataciji koštane srži i sve je delovalo da se vraća u normalu.

Ali, dve i po godine kasnije, nažalost, bolest se vratila.

– Tad sam se uplašila da ću ga izgubiti. Shvatila sam da je situacija veoma ozbiljna. Urađena je i druga transplatacija, ali bezuspešno.

Užas u Mihinim očima

Poslednja nada je bio eksperimentalni tretman u Bergamu koji, i pored dobrog početka, nije doneo željene rezultate. Doktori su obavestili suprugu da više ne mogu ništa da urade da bi spasili „Mihu“.

– Doktori su mi rekli da su uradili sve što je u njihovoj moći (i da spasa više nema). A ja sam se sa decom dogovorila da njemu (Siniši) to ne kažemo. Poslednjih mesec dana smo živeli znajući da može da umre svakog dana. Rekao mi je „Izvini što ne mogu da vidim kako nam deca odrastaju i stare“. Te četiri godine su bile razarajuće, imala sam šokove od onoga što sam viđala po bolnicama, videla sam i užas u Sinišinim očima. Još uvek pokušavam da se oporavim od tih trenutaka i čak i sada, noću, vraćaju mi se slike onoga što sam videla.

Poslednji sati Siniše Mihajlovića

Zvezda srpskog, italijanskog i svetskog fudbala, kako igračka, tako i trenerska, preminula je 16. decembra 2022. i to okružena ljubavlju supruge, dece i najbližih prijatelja.

– U tom trenutku smo svi bili uz njega – otkrila je Arijana, dodajući – Stajali smo oko kreveta, on je disao teško. Uzela sam ga za ruku i rekla mu „Ja ću se starati o deci“. Čim je čuo te reči, poslednji put je uzeo vazduh… Bilo je to tako strašno, ali smo, nekako, svi oko njega, osetili veliku snagu i… pokuljale su i suze. Nikada nisam dozvolila sebi da me Siniša vidi kako plačem. Bila sam njegova stena. Sada se i moja deca mnogo trude da sve to prevaziđu, nisu se zatvorila u sebe. Postaju jača, žele da pokažu svom ocu da i oni to mogu – zaključila je Arijana Mihajlović.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter