Izvor: HAPPY BSC
19.03.2024 u 19:22
0

ŽREB ZA OLIMPIJSKI TURNIR U KOŠARCI: Košarkaši u grupi SMRTI a AMERIKOM! Košarkašice u grupi sa Kinom, Španijom i Portorikom!

Žreb za košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u ženskoj i muškoj konkurenciji se održava ovog utorka u Miesu u Švajcarskoj sa početkom u 19:00 časova

Košarkaška reprezentacija Srbije saznala je protivnike u grupi na Olimpijskim igrama u Parizu. Rivali Orlova biće u grupi C, a to su Amerika, Južni Sudan i pobednik kvalifikacionog turnira u Portoriku, a to mogu biti Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija, Portoriko ili Bahrein.

Prve dve ekipe iz grupe će se direktno plasirati u četvrtfinale, dok će mesto u nokaut fazi obezbediti i dve najbolje drugoplasirane ekipe, u zavisnosti od rangiranja trećeplasiranih timova u posebnoj tabeli.

Košarkaški turnir na Olimpuijskim igrama održaće se od 27. jula do 11. avgusta. Grupna faza će se igrati na fudbalskom stadionu Pjer Moro u Lilu koji će za potrebe turnira biti pretvoren u halu i prilagođen za košarku, dok će nokaut faza biti održana u Bersiju od četvrtfinala.

Amerikanci brane titulu koju su osvojili u Tokiju 2021. kada su bili bolji od Francuske u finalu, a bronzu je osvojila Austarlija. I ovoga puta će Amerikanci biti glavni favoriti da osvoje zlatnu medalju, ali Srbija bi ovoga puta mogla da bude ozbiljan kandidat ukoliko bude u punom sastavu sa Nikolom Jokićem u timu.

GRUPA A: Australija, Kanada, Pobednik kval. turnira u Španiji.

GRUPA B: Francuska, Nemačka, Japan, Pobednik kval. turnira u Letoniji.

GRUPA C: Srbija, Južni Sudan, Pobednik kval. turnira u Portoriku, SAD.

Izvučene su grupe za ženski deo žreba:

Grupa A: Kina, Španija, Srbija, Portoriko

Grupa B: Australija, Kanada, Francuska, Nigerija

Grupa C: SAD, Belgija, Japan, Nemačka

Poznato je osam od 12 ekipa za muški turnir: Australija, Kanada, Francuska, Nemačka, Japan, Srbija, Južni Sudan i SAD. Ostale četiri selekcije će se plasirati na OI kroz julske kvalifikacije.

Košarkaši Srbije su smešteni u drugi šešir zajedno sa selekcijama Australije i pobednikom Olimpijskog kvalifikacionog turnira koji će se održati u letonskoj Rigi, a na kojem su najveći favoriti Brazilci, Crnogorci i Letonci.

U ženskoj konkurenciji poznato je svih 12 selekcija učesnica: Australija, Belgija, Kanada, Kina, Francuska, Nemačka, Japan, Nigerija, Portoriko, Srbija, Španija i SAD.

Timovi će biti podeljeni u tri grupe od po četiri tima, a na žrebu će se voditi računa da u grupi ne smeju da imaju više od tri tima iz Evrope, kao i više od jednog sa ostalih kontinenata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter