Izvor: NOVOSTI
19.02.2024 u 10:20
0

AMERIČKO NUKLEARNO ORUŽIJE U FINSKOJ: Reakcija Rusije se čeka sa velikom ZEBNJOM

PREMIJER Finske Peteri Orpo izjavio je danas da na teritoriji te zemlje neće biti raspoređeno američko nuklearno oružje.

– Nema potrebe za tim. Nuklearno oružje je raspoređeno u nekoliko članica Alijanse i to je dovoljno – rekao je Orpo u intervjuu poljskom listu „Rečpospolita“.

On je naveo da se Finska „pažljivo priprema za svoje zadatke kao nova članica NATO-a“ i da učestvuje u odvraćanju „korišćenjem konvencionalnog oružja“.

 

TRAMP PRAVI PREOKRET VEKA: Bez presedana nastavlja da ŠOKIRA američku javnost

 

Sjedinjene Američke Države su dosad, u okviru programa Nucelar Sharing“, rasporedile nuklearno oružje u Belgiji, Nemačkoj, Italiji, Holandiji i Turskoj. Finska je postala članica Alijanse u aprilu prošle godine, nakon što je, zajedno sa Švedskom, podnela zahtev za prijem.

Švedska još nije postala članica NATO-a jer njen zahtev nije ratifikovao mađarski parlament, što je neophodno pošto je za prijem nove članice neophodna saglasnost svih članica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter