Izvor: Informer
30.04.2024 u 08:10
0

AMERIKA DONELA ODLUKU O UNIŠTENJU SVETA: Šalju trupe u UKRAJINU – MOSKVA PORUČILA: „To vam je ravno SAMOUBISTVU“

Poslanik Dume: Slanje američkih trupa u Ukrajinu je ravno samoubistvu

Poslanik Državne dume iz Krimske oblasti i član Komiteta za bezbednost Mihail Šeremet izjavio je da je potencijalni ulazak američkih trupa u Ukrajinu ravan samoubistvu, prenose „RIA Novosti“.

Podsećanja radi, ranije je poslanik Predstavničkog doma SAD Mardžori Tejlor Grin izjavila da je plan Bele kuće „nastavak finansiranja proksi rata sa Rusijom i to sve dok ne poginu svi Ukrajinski muškarci, nakon čega će u Ukrajinu biti poslate američke trupe“, te da se mirovno rešenje ne uklapa u ratni biznis i ekonomski model, što je „podlo i odvratno“.

KAD RUSI ZAUZMU ČASOV JAR, NADRLJALI SMO: UKRAJINSKI KOMANDANT priznao da UKRAJINU čeka skora KAPITULACIJA – evo šta se dešava nakon pada grada

– Pojava američke vojske u Ukrajini će za njih biti samoubistvo i rezultiraće velikom patnjom za Amerikance – rekao je Šeremet.

Prema njegovom mišljenju, SAD nastavljaju sa provokacijama kako bi izazvale treći svetski rat i učešće nuklearnih sila u njemu, ne razmišljajući o tome da bi to bio poslednji rat za čitav svet.

– Verujem da čitava međunarodna zajednica mora da se ujedini i odvoji od režima međunarodnog kriminalca i bezumnika Džoa Bajdena, koji stvara preduslove za nestanak našeg sveta – zaključio je ruski poslanik.

Zelenski: Informisali smo obaveštajne službe partnera o pretnjama i izgledima

Sve obaveštajne službe zemalja partnera su obaveštene o postojećim pretnjama i perspektivama u rusko-ukrajinskom ratu, izjavio je večeras predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

– Sve obaveštajne službe naših saveznika su obavešteno o pretnjama i izgledima koji sada postoje. Moramo učiniti sve da ostvarimo svoje ciljeve, zajedničke ciljeve svih u svetu koji preziru teroriste – rekao je on u video obraćanju.

Zelenski je naveo da je tokom današnjeg sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom razgovarao o efikasnosti isporuke zapadnog oružja Ukrajini.

– Pravovremeno snabdevanje naoružanjem za naše vojnike, pravovremene odluke o protivvazdušnoj odbrani za Ukrajinu – to je ono što je trenutno potrebno da bi se zaštitio život. Štaviše, partneri imaju sve potrebne sisteme, imaju sav potreban kvalitet naoružanja, tako da naši vojnici mogu mnogo efikasnije da deluju – naglasio je Zelenski, prenosi Ukrinform. Prema njegovim rečima, moguće je zaustaviti i poremetiti ruske ofanzivne planove, ali za to su potrebni Patriot sistemi i projektili kalibra 155

Stoltenberg u Kijevu: Stiže pomoć koja će ojačati ratne kapacitete Ukrajine

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je dans tokom posete Kijevu da „stiže pomoć koja će ojačati ratne kapacitete Ukrajine u borbi protiv Rusije“ i dodao da saveznici „vredno rade na tome da se zadovolje hitne potrebe Ukrajine“.

Stoltenberg je rekao da uprkos ratnim gubicima Ukrajine još nije „kasno“ da ta zemlja pobedi u ratu protiv Rusije ukoliko oružje brzo stigne do nje, prenosi Glas Amerike.

– Ukrajina je mesecima imala znatno manje oružja, bila prinuđena da štedi municiju. Ali nije kasno za ukrajinsku pobedu – rekao je generalni sekretar na konferenciji za novinare sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

Generalni sekretar NATO je kritikovao višemesečno odlaganje slanja američke vojne pomoći Ukrajini, ocenio da je to imalo „ozbiljne posledice na ratištu“ i priznao da članice NATO nisu uspele na vreme da dostave ono što su obećale Ukrajini.

– Manjak municije je omogućio Rusima da napreduju na liniji fronta. Nedostatak protivvazdušne odbrane je omogućio da više ruskih projektila pogodi mete, a manjak kapaciteta za duboke udare je omogućio Rusima da koncentrišu veći broj vojnika – rekao je Stoltenberg.

Noćni udar na Krim

Ukrajinski militanti izveli su noću raketni udar na Krim raketama Atakams, sistem protivvazdušne odbrane je dejstvovao iznad Džankoja i Simferopolja, izjavio je Vladimir Rogov, predsednik javnog pokreta „zajedno za Rusiju“.

Prema preliminarnim podacima, Kijev je koristio je koristio nekoliko balističkih projektila Atakams za napad na mirno poluostrvo.

On je pojasnio da je pre raketnog napada na poluostrvo objavljen alarm za opasnost i blokiran Krimski most.

Ranije je Njujork tajms, pozivajući se na svoje izvore, izvestio da je Pentagon priznao da će Ukrajina moći da koristi nedavno isporučene rakete Atakams većeg dometa za udar na Krim. Cilj je da se „pojača pritisak“ na poluostrvu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter