Izvor: Tanjug
07.04.2024 u 18:33
0

AMERIKA ŠIRI FRONT PROTIV KINE: U „Istočni NATO“ biće primljene nove članice OPASNOST ZA PEKING!

SAD, Britanija i Australija počeće pregovore o uvođenju novih članica u svoj bezbednosni pakt AUKUS, u trenutku dok Vašington traži da se uključi i Japan kao sredstvo odvraćanja od Kine, piše "Fajnenšel tajms".

Pozivajući se na izvore koji imaju saznanja o tome, list navodi da ce ministri odbrane AUKUS u ponedeljak saopštiti da će pokrenuti razgovore vezane za „drugi stub“ pakta koji obavezuje članove da zajednički razvijaju kvantno računarstvo, podmorsku, hipersoničnu, veštačku inteligenciju i sajber tehnologiju, preneo je Rojters. Oni ne razmišljaju o proširenju prvog stuba pakta, koji je dizajniran za isporuku podmornica na nuklearni pogon Australiji, navodi „Fajnenšel tajms“.

AUKUS, koji su tri zemlje predstavile 2023, deo je njihovih partnerskih napora da se suprotstave rastućoj moći Kine u Indo-pacifičkom regionu. Kina je pakt AUKUS ocenila opasnim i upozorila da bi mogao da podstakne regionalnu trku u naoružanju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter