Izvor: Novosti
03.03.2023 u 07:34
0

BAHMUT U „KOTLU“: Ukrajinska vojska opkoljena sa svih strana (VIDEO)

Rat u Ukrajini ušao je u 373. dan.

Na društvenim mrežama pojavili su snimci iz Bahmuta u koji su juče, prema rečima Jevgenija Prigožina, ušli Vagnerovci.

Ukrajinski vojnici na jednom snimku govore kako su okruženi sa svih strana i da im je ostalo vrlo malo municije.

Ursula fon der Lajen 10. marta u službenoj poseti Vašingtonu: Evo o čemu će razgovarati sa Bajdenom!

Drugi snimak prikazuje ukrajinskog vojnika koji trčeći napušta Bahmut i pritom šalje poruku svojoj majci ne verujući da je preživio.

– Mama, živ sam, živ!!! – govori joj.

Ukrajinske trupe granatirale Donjeck
U 7.50 ukrajinske trupe ispalile su tri granate NATO kalibra 155 milimetara na Petrovski okrug u Donjecku, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine (JCCC) .

– Zabeležena je vatra sa strane Oružanih snaga Ukrajine u pravcu: 07.50 – naselje Dalnee – grad Donjeck (Petrovski okrug): pale su tri granate kalibra 155 milimetara – saopštilo je predstavništvo u telegram kanalu.

Petrovski okrug Donjecka nalazi se na zapadnoj periferiji administrativnog centra DNR, ovo je najudaljeniji deo grada od centra. Od 2014. godine, kada je DNR proglasila nezavisnost od Kijeva, ovo područje, počevši od linije dodira van grada Marinka, redovno su granatirale ukrajinske snage bezbednosti.

Vazdušna uzbuna objavljena u tri regiona Ukrajine
Upozorenje o vazdušnom napadu izdato je u Harkovskoj, Poltavskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine, kao i u delu Zaporoške oblasti koji kontroliše Kijev, pokazuju podaci onlajn mape ukrajinskog Ministarstva digitalne transformacije .

Alarm je objavljen između 8.00 i 8.03 po moskovskom vremenu.

Entoni Blinken razgovarao sa Sergejem Lavrovim na ministarskom susretu G20: Evo o čemu su sve razgovarali!

Ukrajinske trupe su granatirale Jasinovacki okrug
U 7.35 ukrajinski vojnici ispalili su osam granata NATO kalibra 155 milimetara na Jasinovacki okrug, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine ( JCCC ) .

– Zabeležena je vatra iz VFU (oružane formacije Ukrajine – prim. aut.) u pravcu: 07.35 – naselje Lastočkino – Jasinovacki okrug: ispaljeno je osam granata kalibra 155 milimetara -saopštilo je predstavništvo na telegram kanalu. .

Oružane snage Ukrajine granatirale su dva okruga Donjecka granatama NATO kalibra
Ukrajinske trupe ispalile su pet granata kalibra 155 mm na dva okruga Donjecka, javilo je predstavništvo DPR-a u JCCC na svom Telegram kanalu .

– Posle 00.00 zabeleženo je granatiranje iz oružanih formacija Ukrajine u pravcu: 00.50 – naselje Orlovka – grad Donjeck (Kijevski i Kujbiševski okrug ): ispaljeno je pet granata kalibra 155 milimetara – navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter