Izvor: Afera
08.09.2023 u 17:20
0

BAJDEN KONAČNO ISKREN: OTKRIO kad staje UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA

Bajdenova administracija smatra da će ukrajinska kontraofanziva prestati za oko 6-7 nedelja, navodi Ekonomist pozivajući se na svoj izvor

Kako se navodi, jedno gledište je da „ukrajinska vojska, koja je ubacila većinu svojih rezervi pre nego što je razbila drugu liniju odbrane Rusije, i pretrpela velike gubitke u pokušaju da se probije, ima malu verovatnoću da će stići daleko“.

Prema članku, „postoje privatne nesuglasice oko toga koliki napredak se može postići za to vreme“. Jedno gledište je da „ukrajinska armija, koja je ubacila većinu svojih rezervi pre nego što je razbila drugu liniju [ruske odbrane], i pretrpela velike gubitke u pokušaju da je probije, ima malu verovatnoću da će stići daleko. Ako pogledate bojno polje za pet godina, moglo bi izgledati prilično slično“, navodi se u članku višeg američkog obaveštajnog zvaničnika.

Uzto, Ekonomist takođe citira mišljenje Trenta Mola, direktora analize za Američku odbrambenu obaveštajnu agenciju (DIA), koji nije toliko pesimističan. Prema njegovoj oceni, ukrajinska vojska navodno ima „realnu mogućnost“, oko 40-50 odsto, „da razbije preostale ruske linije do kraja godine“. Međutim, on upozorava da će ograničena municija i pogoršanje vremenskih prilika ovo učiniti „veoma teškim“, priznajući da „američki i ukrajinski zvaničnici nisu uspeli da cene dubinu odbrane Rusije i koliko bi Ukrajini bilo teško da je „probije“ oklopom.

PUTINOVA RUKA PRAVDE STIGLA I DO ČADA: Još jedna AFRIČKA ZEMLJA USTALA PROTIV KOLONIZATORA – UBIJEN VOJNIK, NAROD USTAO NA ORUŽJE! (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da su ukrajinske oružane snage od 4. juna bezuspešno pokušavale kontraofanzivu. Prema podacima vojne agencije, Ukrajina je tokom tri meseca izgubila više od 66.000 vojnika i oko 7.600 jedinica različitog naoružanja, ne uspevši da postići bilo kakav uspeh u bilo kojoj oblasti. Ruski predsednik Vladimir Putin je 4. septembra rekao da je ukrajinska kontraofanziva propala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter