Izvor: Informer/BSC Happy
08.09.2023 u 16:51
0

PUTINOVA RUKA PRAVDE STIGLA I DO ČADA: Još jedna AFRIČKA ZEMLJA USTALA PROTIV KOLONIZATORA – UBIJEN VOJNIK, NAROD USTAO NA ORUŽJE! (VIDEO)

Čad bi, nakon Burkine Faso, Malija i Nigera, mogao da protera bivše kolonizatore - Francuze iz zemlje. Grupa demonstranata te afričke zemlje u sredu je pokušala da se probije u francusku vojnu bazu, nakon što je u njoj ubijen jedan čadski vojnik. Snage bezbednosti su morale da pucaju u vazduh kako bi rasterale gnevne ljude.

Demonstracije su organizovane nakon što je u javnost procurila vest da je čadski vojnik ubijen u francuskoj vojnoj bazi u severnom gradu Faja-Laržo. Neimenovani visoki zvaničnik u regionu Burku-Enedi-Tibesti rekao je da je čadski vojnik došao u francusku bazu da dobije medicinsku pomoć.

Tokom postupka navodno je zgrabio skalpel i povredio francuskog vojnog lekara koji ga je lečio. Doktor je zgrabio njegov pištolj i ubio ga. Čadska i francuska vojska pokrenule su zajedničku istragu kako bi istražile incident, međutim, francuski diplomatski izvor rekao je da je lekar bio u teškom stanju nakon što je tri puta izboden skalpelom, te da je imao poteškoća da odgovori na pitanja vlasti. S druge strane, čadski vojnik je umro odmah nakon što je upucan.

UNIŠTIO IH JEDAN RUSKI HITAC: RUSI NA GROBLJE TENKOVA POSLALI JOŠ DVA BRITANSKA ČELENDŽERA! (VIDEO)

To je razgnevilo stanovnike Čada, koji ne veruju da je njihov vojnik ubijen kako je saopšteno. Meštani Faja-Larža su zato najmanje dva puta pokušali da upadnu u francusku bazu, ali nisu uspeli da se probiju u objekat. Čadski vojnici koji su čuvali francusku bazu ispalili su hice upozorenja kako bi rasterali besnu gomilu ljudi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter