Izvor: ALO
07.05.2024 u 16:19
2

PUTIN OPASNO ZAPRETIO ZAPADU: Oglasilo se rusko Ministarstvo spoljnih poslova povodom NUKLEARNOG NAORUŽANJA

Oglasilo se rusko Ministarstvo spoljnih poslova povodom NUKLEARNOG NAORUŽANJA

Rusko Ministarstvo spolјnih poslova objavilo je saopštenje u vezi sa održavanjem vežbi Oružanih snaga Ruske Federacije za razvijanje sposobnosti upotrebe nestrateškog nuklearnog naoružanja.

U vezi sa predstojećom ruskom vojnom vežbom razvijanja sposobnosti upotrebe nestrateškog nuklearnog oružja, napominjemo da ovaj događaj treba posmatrati u kontekstu nedavnih ratobornih izjava zapadnih zvaničnika i oštro destabilizujućih akcija koje su preduzele brojne zemlјe NATO-a usmerenih na izgradnju silnog pritiska na Rusku Federaciju i stvaranje dodatnih pretnji bezbednosti naše zemlјe u vezi sa sukobom u i oko Ukrajine.

 

PUTIN I DOK SPAVA RAZARA ZAPADNJAKE IZNUTRA: Evo ko je zabio nož AMERIMA, pa

Reč je, pre svega, o otvoreno deklarisanoj podršci i direktnoj pomoći terorističkim akcijama protiv Rusije koje sprovodi kijevski režim koristeći sve naprednije oružje koje se isporučuje sa Zapada. Pošto su namerna meta ovakvih udara često civilni cilјevi, to dovodi do brojnih žrtava među civilnim stanovništvom. Međutim, to ne smeta sponzorima klike ukorenjene u Kijevu, koji je guraju na nove zločine. Tako britanski ministar spolјnih poslova D. Kameron i predstavnici nekih drugih prestonica NATO-a direktno navode da Ukrajina ima pravo da napadne rusku teritoriju oružjem koje joj se isporučuje.

Pored britanskih i francuskih raketnih sistema dugog dometa, koji su odavno „uočeni“ u Ukrajini, na tom fonu posebno izdvajamo one verzije američkih raketa porodice ATACMS, koje su nedavno isporučene u Kijev, a takođe su i sposobni da gađaju cilјeve duboko na ruskoj teritoriji.

Istovremeno, u nastojanju da povećaju višestruke raketne pretnje našoj zemlјi, Sjedinjene Države su otvoreno i jasno krenule putem razmeštanja kopnenih sistema sa raketama srednjeg i kratkog dometa (INF), koje su ranije bile zabranjene prema INF ugovoru, u različitim regionima. Torpedovanjem ruskih inicijativa za održavanje održivosti ovog sporazuma, koji je podrazumevao otklanjanje kontra-zabrinutosti na osnovu mera uzajamne provere, Vašington je namerno uništio ovaj Ugovor, koji je dugi niz godina služio kao jedan od stubova međunarodne bezbednosti i strateške stabilnosti. Nakon toga, Sjedinjene Države su odmah intenzivirale razvoj i testiranje raketnih sistema ove klase, a takođe su počele da formiraju specijalizovane vojne jedinice sa regionalnom referencom i proučavaju pitanje stvaranja neophodne infrastrukture. Sada su SAD počele da dovoze relevantne raketne sisteme u Evropu i azijsko-pacifički region, navodno za vreme vežbi sa saveznicima, što ukazuje da je proizvodnja i „testiranje“ ovog naoružanja u punom jeku.

Izričito izjavlјujemo da kad god i gde god se pojave kopnene INF rakete američke proizvodnje, zadržavamo pravo da odgovorimo recipročno, što će značiti ukidanje jednostranog ruskog moratorijuma na raspoređivanje ovih sistema naoružanja. Kao odgovor na akcije SAD, Rusija intenzivira razvoj i počinje proizvodnju sličnih raketnih sistema. Štaviše, uzimajući u obzir ranije najavlјena istraživanja i razvoj i nagomilani razvoj ruskog vojno-industrijskog kompleksa, ovaj proces neće oduzeti mnogo vremena. Prilikom donošenja potencijalnih odluka o raspoređivanju takvog naoružanja, geografiju njihovog raspoređivanja ostavlјamo sopstvenom nahođenju.

Očekuje se da će se u bliskoj budućnosti na ukrajinskom vojištu pojaviti multifunkcionalni avioni američke proizvodnje F-16. Kako je ruska strana više puta istakla, ne možemo zanemariti činjenicu da ovi avioni pripadaju platformama sa dvostrukom, nenuklearnom i nuklearnom namenom. Avioni ovog tipa već dugi niz godina čine osnovu flote aviona, koja se koristi u takozvanim „zajedničkim nuklearnim misijama“ NATO-a. Bez obzira u kojoj se konkretno modifikaciji ovi avioni isporučuju, mi ćemo ih doživlјavati kao nosioce nuklearnog naoružanja i ovaj korak SAD i NATO-a smatraćemo namernom provokacijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PUTIN OPASNO ZAPRETIO ZAPADU: Oglasilo se rusko Ministarstvo spoljnih poslova povodom NUKLEARNOG NAORUŽANJA”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter